DISCUȚII CONTRADICTORII PE BAZA DEPONEULUI ECOLOGIC
Construcția deponeului ecologic în județul Hunedoara creează noi discuții aprinse la nivelul județului. Practic, odată construit deponeul, reprezentanții administrațiilor locale ar trebui să încheie contractele deja existente cu operatorii de salubritate. Acest lucru se va putea face pe cale amiabilă sau, în caz contrar, își vor putea continua contractele in vigoare cu operatorii de salubritate în defavoarea noilor câștigători ai licitațiilor ce urmează să fie organizate. Acest lucru ar duce însă, implicit, și la creșterea tarifelor la gunoi. În opinia administratorului firmei de salubritate din municipiul Deva, acest contract semnat de primarii din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ADI Deșeuri conţine mai multe neclarităţi.
”Din punctul meu de vedere, acest ADI nu se ocupă decât de acest serviciu, deci au dezinformat primarii pe care i-au chemat, și probabil nu știu pe ce criterii….pentru că oamenii în mod sigur nu au destule informații și eu au semnat luarea de poziție”, a replicat George Mara, administrator Salubritate.
Se pare totuși că în noul proiect de gestionare al deșeurilor nu au fost cuprinse şi deșeurile animale, resturile provenite din construcții și nici cele rezultate în urma curățeniei stradale.
”Sunt deșeurile voluminoase, spre exemplu resturile de mobilier. Oare ce se întâmplă cu ele? Alea trebuiesc colectate….cum poţi să vii în momentul în care nu esti prins în acest proiect și să-l condiționezi pe primar să vină cu operatorul pe care organizează ADI, să vină să strângă gunoaie, pentru că practic, din ce spun ei nu ai unde să le duci”, declară George Mara, administrator Salubritate.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu acest proiect și cum se vor derula pe mai departe contractele deja încheiate cu operatorii de salubritate.