CREAREA LOCURILOR DE MUNCĂ ÎN VALEA JIULUI IMPOSIBILĂ? IATĂ CÂTEVA ALTERNATIVE
Omul de afaceri Emil Părău are alternative pentru cei din Valea Jiului care rămân fără un loc de muncă. Acesta a dat exemple și de sectoare în care sute de oameni, în special tinerii ar putea activa.
“Eu am activitate în 3 domenii. Este vorba de exploatare-prelucrare lemn, turism și agricultură. Chiar în aceste domenii se pot găsi soluții pentru a face multe locuri de muncă, dar sunt convins că și în alte domenii se pot face locuri de muncă. Vă dau exemplu, în domeniul lemnului, dacă din Valea Jiului nu ar mai pleca niciun buștean, s-ar face în jur de 600 de locuri de muncă prelucrând acest buștean în Valea Jiului” a declarat omul de afaceri Emil Părău.
Acesta dorește să creeze aproximativ 100 de locuri de muncă în domeniul prelucrării lemnului, însă noul cod silvic împiedică exportul de cherestea.
“Chiar voiam să facem o linie la Uricani, în jur de 100 de locuri d emuncă, o linie performantă pentru a tăia bușteni. Problema s-a pus la oprirea exportului. Orice modalitate prin care se evită defrisările ilegale, este binevenită. Problema este ce facem cu acel lemn care trebuie tăiat și care este exploatat în regim silvic? Din punctul meu de vedere este o mare greșeală să oprești exportul de cherestea, pentru fabrici de mobilă în România nu mai sunt și în momentul acela nu va mai fi nici exploatare” a declarat omul de afaceri Emil Părău.
Omul de afaceri spune că oamenii încă au acea mentalitate despre defrișările ilegale, însă nu înțeleg că bogățiile lăsate de Dumnezeu, există pentru ca omul să se poată folosi de ele, însă nu să facă și abuz. Arborii trebuie tăiați în funcție de posibilitatea pădurii. Asta înseamnă că dacă există 100.000 de metri cubi de pădure, nu trebuie tăiat mai mult decât această limită.
[slideshow_deploy id=’13837′]