Reîncep lucrările la „grădiniţa lui Simota” cu bani de la Ministerul Dezvoltării
„Grădiniţa lui Simota”, din Petroşani, a primit 550.000 de lei de la Ministerul Dezvoltării regionale şi Administraţiei Publice.
Banii au fost prevăzuţi în contract de finanţare nr. 9385, încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Primăria Petroşani, şi sunt alocaţi în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală subprogramul „Regenerare urbană a municipiilor şi oraşelor”, destinat realizării/ extinderii/ reabilitării/ modernizării/ extinderii/ dotării unităţilor de învăţământ. Potrivit primarului Tiberiu Iacob – Ridzi, care a întocmit un proiect de hotărâre în acest sens, banii vir aunge în bugetul Şcolii Gimnalizale I.G.Duca, beneficiarul final al construcţiei. Din suma totală, 65.000 de lei vor merge pentru realizarea unui proiectul tehnic şi a expertizării tehnice pentru obiectivul de execuţii început şi neterminat “Construire grădiniţă cu program normal şi prelungit”, iar 485.000 de lei pentru execuţia propriu – zisă a proiectului. Pentru finalizarea construcţie a cărei valoare totală a fost calculată la 3,22 milioane de lei, mai este nevoie de bani, dar oficialii MDRAP spun că obiectivul va fi finanţat, eşalonat, în funcţie de alocaţiile bugetare anuale.
La ora actuală, imobilul pare mai degrabă o ruină, în care persoanele fără adăpost şi-au făcut culcuş. Până la acest stadiu, lucrarea a fost executată de SC Simar SRL, firmă controlată de omul de afaceri Alin Simota, care a câştigat licitaţia organizată în anul 2007. A încasat aproximativ 1,2 milioane de lei, dar construcţia este departe de a fi finalizată. Valoarea de adjudecare a fost de puţin peste 1,5 milioane de lei, iar grădiniţa trebuia finalizată după 14 luni de la demararea construcţiei, respectiv 30.12.2008, însă în 6 ani lucrurile s-au schimbat. Constructorul calcula că ar mai fi nevoie de încă 1,6 milioane de lei pentru ca imobilul să fie predat la cheie, mai ales că vorbim despre o creştere a costurilor determinată de indicele de inflaţie, creşterea costurilor al combustibili, a salariilor, etc.. Cum aceşti bani nu au mai venit, grădiniţa a rămas nefinalizată. Acum, pentru ca lucrările să poată fi continuate, este nevoie de un alt proiect, care să stabilească exact ce mai este de făcut aşa încât preşcolarii să poată învăţa aici.
[slideshow_deploy id=’13842′]