Incredibil! O ambulanţă ultramodernă a stat 3 ani în garaj
Începând de astăzi, cea mai performantă ambulanţă din dotarea SMURD Hunedoara a devenit operaţională. Potrivit directorul medical al Spitalului de Urgenţă din Deva, Ioan Demeter, autorităţile judene au fost la un pas de a piarde ambulanţa. „Din cauză că vehicolul a stat nefolosit mai bine de trei ani, s-au început demersurile pentru transferarea lui în administrarea serviciilor de urgenţă din judeţul Timiş. Practic, operaţionalizarea ambulanţei acum a redat hunedorenilor şansa de a fi salvaţi în caz de accidente grave cu cea mai avansată tehnică”, a spus Ioan Demeter.
Momentul „lansării în misiune” a ambulanţei SMURD de tip C1 a reunit la sediul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, oficialităţi cu răspunderi în gestiunea situaţiilor de criză, consilieri judeţeni veniţi la invitaţia conducerii CJ Hunedoara.
În luarea sa de cuvânt, Dorin Gligor, vicepreşedintele CJ Hunedoara, şi-a arătat mulţumirea că eforturile făcute au transformat o situaţie care mergea spre un deznodământ trist pentru hunedoreni într-o realitate pozitivă. „E un eveniment extrem de important, aşteptat de mult timp şi, mai ales, necesar. În cazul unor evenimente grave, hunedorenii au nevoie de asemenea ambulanţă, care, desigur, este valorificată de profesionalismul echipei care o deserveşte. Am spus-o din prima zi, sănătatea în judeţul Hunedoara este o prioritate. Ambulanţa aceasta a stat trei ani într-un garaj. Nu comentez motivele, poate a fost vorba de imposibilitatea angajării de personal, poate altceva, cert este că acum am insistat ferm pentru punerea ei în slujba vieţii şi de astăzi acest lucru de întâmplă”, a declarat Dorin Gligor.
Ambulanţa a costat 120.000 de euro plus TVA. Condiţii în care nu e de mirare că vorbim practic de o secţie de terapie intensivă pe roţi. „Ambulanţa poate asigura asistenţă medicală de înaltă specialitate unui bolnav cu orice problemă medicală de urgenţă. Pornind de la stop cardio-respirator, până la politraumatisme şi chiar conservarea şi pregătirea pentru operaţie a unor părţi de corp amputate în diverse accidente. O astfel de ambulanţă este dotată cu echipamente, materiale şi medicamente de terapie intensivă. Echipajul acestui autovehicul este condus obligatoriu de un medic special pregătit”, a explicat dr. Popa Tănase, şeful secţiei UPU Deva.
[slideshow_deploy id=’14655′]