Războiul cu CANCERUL se duce în bucătărie. 7 LEACURI la îndemână

In 2015 au murit de cancer peste 8 milioane de oameni in toata lumea., iar Organizatia Mondiala a Sanatatii anunta o crestere de peste 70% in urmatorii 20 de ani. Acest lucru este un motiv puternic de ingrijorare, pe masura ce incidenta cancerului continua sa creasca an dupa an. Este clar ca in timp ce invatam sa diagnosticam si sa tratam cancerul, nu acordam destula atentie cauzelor lui fundamentale.

eba0b3f922fd6ab7e48e4ca07e727252_MDin fericire, abordarile tratarii cancerului devin tot mai sofisticat si orientate asupra integralitatii sistemului. In centrul tuturor protocoalelor de tratament holistic se afla o dieta adecvata – una care detoxifica si alcalinizeaza corpul, cladeste sistemul imunitar si furnizeaza nutrientii necesari pentru a crea un mediu neospitalier celulelor canceroase.
Dieta (si alte modificari ale stilului de viata) se concentreaza mai putin asupra razboiului direct dus asupra celulelor canceroase si mai mult asupra furnizarii catre corp de orice are acesta nevoie pentru a se echilibra si a se vindeca el insusi.

Acizii grasi omega 3 – Dieta moderna este notorie prin faptul ca este supraincarcata cu grasimi omega-6 si deficienta in omega-3. Acesti acizi grasi esentiali omega-3 reduc puternic inflamatiile, inlaturand astfel o povara de pe sistemul imunitar si lasandu-l sa treaca la treaba pe care o are de facut cu celulele canceroase.

Semintele de canepa, uleiul din seminte de canepa, semintele de in si uleiul din seminte de in sunt cu toate excelente surse de grasimi omega-3. Asigura-te ca iei intre 1000-2000 de mg/zi.

Legumele crucifere si germenii acestora – Legumele precum kale, broccoli, conopida, varza, macrisul de balta (nasturelul), varza de Bruxelles, rucola (voinicica) si plantele inrudite contin o gramada de compusi detoxifianti si care favorizeaza sanatatea, incluzand sulforafanul si alti fitonutrienti. Germenii de broccoli in special sunt puternici “luptatori” anti-cancer.

Fructele de padure sunt bogate in antioxidanti – Fructele de padure de culoare inchisa contin o bogatie de antioxidanti, fitonutrienti si un compus ce inhiba tumorile numite acid elagic.

Catina, afinele, zmeura neagra, boabele de acai, camu sunt in topul plantelor cu puteri antioxidante. In acelasi timp acestea au un indice glicemic extrem de scazut si nu poti gresi, atata timp cat iti controlezi si nivelul zaharului, care poate alimenta cresterea tumorilor.

Kombucha – Alimentele si bauturile bogate in probiotice ofera un sprijin de exceptie sistemului imunitar prin favorizarea unui microbiom sanatos. Microbiologii abia incep sa inteleaga complexul sistem al microorganismelor care numesc casa corpurile noastre. Un lucru de care ei sunt siguri este ca aceste mici creaturi sunt vitale pentru functionarea optima a sistemului imunitar.

In special kombucha este foarte bogata in acid glucaric, despre care s-a aratat intr-un recent studiu ca fiind un impresionant compus pentru prevenirea cancerului.

Turmeric – Aceasta incredibila si mica radacina este deosebit de buna ca anti-inflamator, multumita unui compus numit curcumina, ce inhiba ca un campion producerea de catre corp a compusilor pro-inflamatori. Aceasta stingere a inflamatiilor lasa corpul intr-o pozitie mult mai buna pentru a combate cancerul.

Dar curcumina nu se opreste la asta… mai este capabila si de distrugerea in mod direct a celulelor canceroase si de favorizarea functionarii celulelor sanatoase prin modificarea exprimarii genetice fundamentale a celulelor.

Pentru a primi un beneficiu maxim, asigura-te ca vei consuma fie radacina cruda de turmeric, fie un extract de turmeric (obtinut prin extractie cu CO2, care mentine intacti toti compusii binefacatori).

Alimentele ce contin squalena – Squalena este unul dintre cei mai potenti compusi anticancer de pe planeta. Este adesea utilizata impreuna cu chimioterapia, datorita abilitatii ei de a preveni multe efecte secundare ce insotesc acest tip de tratament. Alte studii arata ca are si o calitate de inhibare directa a tumorii (3).

Uleiul din ficat de rechin are un inalt continut de squalena, dar este greu de gasit si este produs de o industrie incredibil de nesustenabila si inumana. In locul acestui ulei, opteaza pentru uleiul de masline si amarant (stir), care are un exceptional continut de squalena, cât si o inalta biodisponibilitate).

Imaginea de ansamblu – Exista o tema regasita in toate aceste recomandari – si anume ca alimentele anti-inflamatorii, bogate in antioxidanti, dense nutritiv sunt cheia pentru un corp echilibrat si bine dezvoltat. In acelasi timp trebuie eliminate toate alimentele nenaturale, procesate, pline de chimicale toxice.

Daca aceasta boala, cancerul, este tot mai des intalnita, acest lucru se intampla deoarece dietele „institutionale” nu prezinta aproape nici o asemanare cu „meniul” prezentat mai sus. Dar cu un pic de educatie si disciplina, putem intoarce cursul – s-ar putea sa nu fie nevoie sa mergem mai departe de bucataria noastra pentru a gasi leacul atat de dificil de gasit al cancerului.

Desigur ca alte elemente sunt de asemenea importante precum  eliminarea stresului, gandirea pozitiva, spiritualitatea, miscarea, insa vom gasi mereu un aliat puternic in bucataria noastra.

 

[slideshow_deploy id=’14655′]

Sursa: www.viataverdeviu.ro