7 lucruri care se intampla atunci cand renunti la paine

               Toata lumea este ingrozita de carbohidrati. De aceea, painea este eliminata. Exista un trend pe care toate femeile se simt aproape obligate sa il respecte, si anume eliminarea din alimentatia lor obisnuita nu numai a painii, dar si a celorlalte produse, cum ar fi: pastele, produsele de patiserie, covrigii etc, pentru a le inlocui cu cele din faina integrala sau neagra.
7 lucruri care se intampla atunci cand renunti la paine

Si aceste tipuri de faina tot carbohidrati sunt, insa consumul lor este mai benefic pentru organism. Dar ce se intampla cand renunti la paine?

Slabiti!
E minunat! La prima vedere este o superb! Sa slabesti numai renuntand la paine? Pare prea simplu… dar nu este! Cele care au facut acest lucru au observat cum slabesc rapid, fara prea mult efort, dar ceea ce nu stiu este ca nu pierd din grasime, ci doar apa.

Fiecare gram de carbohidrati stocheaza un volum de trei sau patru ori mai mare de apa, asa ca, odata ce “taiati” alimentele bogate in carbohidrati, apa este eliminata si slabirea se produce ca prin minune!

Faceti febra! “Febra carbohidratilor”, desigur!
Carbohidratii sunt principala sursa de energie a creierului. Atunci cand renuntati la ei, creierul vostru nu mai are ce consuma ca pana atunci, mai ales ca si rezervele de glicogen au de suferit.

Efectele sunt extrem de neplacute si deloc dorite: greata, ameteala, insomnie, halena (respiratie urat mirositoare), oboseala, slabiciune, iar creierul vostru se va simti incetosat. Va fi ca si cand ati avea febra. Deloc convenabil, nu-i asa?

Apar poftele!
Carbohidratii rafinati cresc si reduc brusc nivelul de zahar din sange, iar aceasta conduce la activarea centrilor din creier care sunt responsabili cu poftele. Ceea ce recomanda insa cerealele integrale este capacitatea acestora de a nu genera astfel de reactii ale organismului, ele mentinand un nivel moderat al zaharurilor in sange.

Riscul aparitiei bolilor cardio-vasculare
Depinde la ce fel de carbohidrati renuntati! Astfel, daca nu mai consumati carbohidrati rafinati, atunci reduceti in mod direct si nivelul acidului palmitoleic, care poate genera, la un nivel crescut, boli ale inimii si diabet de tip II. Pe de alta parte, cerealele integrale si alimentele produse pe baza lor, pot reduce riscul acestor afectiuni.

Scade nivelul energiei organismului
Cerealele integrale reprezinta o sursa de fier, magneziu si vitamina B, toate esentiale in mentinerea nivelului de energie a intregului organism. Aportul acestora va ajuta sa aveti o mai mare rezistenta la stres, mai multa putere de concentrare.

Constipatia
Consumul de cereale integrale este important si pentru aportul de fibre. Fara ele, tranzitul intestinal nu mai este bun, asa ca veti avea de suferit. Fibrele sunt acele parti nedigerabile ale plantelor, fara de care intestinele nu se pot “curata” in mod natural. Intervine, total neplacut, constipatia, care va poate da mai multe batai de cap decat puteti crede la prima vedere.

Apare o stare de indispozitie
Nu faptul ca mancati mai multe fructe, legume sau branzeturi conduce la o stare de insdipozitie, ci faptul ca acesti carbohidrati despre care tot vorbim au un rol esential in hranirea creierului si a celulelor. Lipsite de nutrientii atata de necesari, creierul nu va mai genera aceeasi stare de bunadispozitie. Veti fi mai imbufnate, mai nervoase.

Cerealele integrale va salveaza din nou si in acest caz. O felie sau doua de paine integrala sau neagra va vor asigura substantele hranitoare si nu va vor pune in pericol sanatatea.

[slideshow_deploy id=’13842′]

sursa:https://bewoman.ro/