Esti blonda, roscata sau bruneta si mergi la piscina ? Afla aici ce poti sa patesti !
Nicăieri nu-i mai bine vara decât la piscină sau la malul mării! Însă răsfăţul acesta se plăteşte. Dacă nu ai grijă de părul tău, te poţi trezi rapid cu el uscat, degradat, tern. Femeile vopsite blond sunt cele mai afectate. După doar o baie în piscină, podoaba lor capilară poate căpăta o nuanţă verzuie.
„De obicei, părul vopsit este mai uscat, mai poros şi degradat faţă de cel natural. Cu atât mai mult în cazul blondelor, al căror fir a fost şi mai traumatizat, mai abuzat chimic. Din acest motiv, la contactul cu apa din piscină, care e plină de clor, părul blond capătă o nuanţă verzuie. Cu cât este mai poros şi mai degradat, cu atât se înverzeşte mai repede. Şi o singură intrare în piscină e suficientă. Regula nu se aplică în cazul blondelor naturale”, spune hairstilistul Alin Smith. Nici brunetele sau roşcatele nu scapă nevătămate după o vară fierbinte. Soarele decolorează părul cu până la două nuanţe, apa din piscină şi cea de mare îl usucă mult şi îl deteriorează.
Ce e de făcut?
Nu-ţi interzice nimeni plăcerea de a înota, însă, dacă se poate, prinde-ţi părul în vârful capului şi acoperă-l cu o cască. Pe plajă, după ce ţi-ai udat părul în mare, aplică pe lungimi puţin balsam de păr, îţi recomandă Alin Smith: „Apa de mare e bună pentru scalp, nu şi pentru păr. Balsamul hrăneşte părul, poţi să stai cu el pe păr între două intrări în apă. La sfârşit, trebuie să-l clăteşti”.
Ai nevoie de măşti extrem de hrănitoare
Ca să-ţi protejezi părul pe perioada verii, foloseşte săptămânal măşti hrănitoare, preparate în casă cu produse naturiste. „Sunt o necesitate şi, dacă mergi zilnic la piscină, tot zilnic trebuie să aplici masca”, mai spune hairstilistul. Ne recomandă uleiul de cocos, uleiul de măsline sau cel de jojoba, pe care să le aplici de la rădăcină până la vârfuri, pe părul ud, şi să stai cât mai mult cu el. Mai poţi folosi o mască făcută dintr-o banană pisată sau alta din pastă de avocado. O altă mască bună pentru toate tipurile de păr se face dintr-un albuş de ou bătut spumă, o linguriţă de miere şi una de ulei de măsline.
Toate tratamentele se aplică pe părul umed şi curat
Măştile de mai sus nu se aplică niciodată pe părul murdar, înainte de a te spăla pe cap, ci după şamponare, pe părul curat şi umed. Se aplică de la rădăcină şi se lasă pe păr câteva ore. Apoi se clăteşte. „Nu mai şamponezi, decât dacă simţi că părul e prea îmbâcsit. Dar nu e bine să scoţi complet tratamentul pe care ţi l-ai pus în păr”, te sfătuieşte Alin Smith. În ceea ce priveşte numărul de spălări, specialistul îţi recomandă să le răreşti cât se poate de mult. „Spălările dese elimină stratul protector de sebum. Stai liniştită, doar pentru că este vară nu înseamnă că scalpul elimină mai mult sebum decât în sezonul rece. Ar trebui să te speli cel mult o dată la trei zile”, mai spune hairstilistul.
[slideshow_deploy id=’18437′]
Sursa:https://www.click.ro/