Poliţiştii supraveghează examenul de Bacalaureat
Peste 1.500 de poliţişti acţionează suplimentar, pentru desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a celei de-a doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat.
Pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, conducerea Poliției Române a dispus suplimentarea dispozitivului curent care acţionează pentru liniştea şi siguranţa comunităţii.
Astfel, pe durata examenului naţional de Bacalaureat, 1.530 de poliţişti vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 783 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, 303 sunt poliţişti de la rutieră, iar 444 fiind de la alte structuri ale Poliţiei Române. Potrivit Poliţiei Române, echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică şi patrulează în zona centrelor de exeamen.
De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.
Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât examenul naţional de Bacalaureat să se desfăşoare în condiţii de normalitate.
În judeţul Hunedoara, la această sesiune a examenului s-au înscris 1.099 de candidaţi, care vor susţine probele în cinci centre de examen. Lucrările vor fi corectate într-un singur centru de evaluare organizat la nivelul judeţului Hunedoara. Probele de examen sunt programate în perioada 17 şi 28 august, iar examenul a început cu proba de Evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Bacalaureatul continuă cu Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (18-19 august) şi Evaluarea competenţelor digitale (20-21 august). Probele scrise sunt programate pentru intervalul 24-28 august. Rezultatele vor fi afișate în data de 31 august, când se vor depune și contestațiile. Rezultatele finale vor fi comunicate în 3 septembrie.
[slideshow_deploy id=’19659′]