Episcopul Devei şi Hunedoarei slujeşte LA Mănăstirea Prislop, la hramul Mănăstirii

Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi şi astăzi al Mănăstirea Prislop, cu ocazia celui de-al doilea hram al aşezământului religios.

manastirea-prislop

Un moment extrem de important, marcat ca atare şi de feţele bisericeşti. De sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, slujeşte Sfânta Liturghie la Mănăstirea Prislop, alături de Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, de Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, de Preasfințitul Daniil, Episcopul ortodox român de Dacia Felix și de Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărășanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

De aproape şapte secole, Mănăstirea Prislop reprezintă unul din cele mai importante aşezăminte religioase ortodoxe din Transilvania. În decursul existentei sale, mănăstirea a indeplinit un rol cultural semnificativ în viaţa românilor transilvăneni.

Mănăstirea Prislop a fost ridicată în a doua jumătate a secolului al XIV-lea de Sfântul Nicodim, ulterior canonizat, considerat astăzi drept reorganizatorul şi îndrumătorul monahismului românesc la începutul Evului Mediu. La această mănăstire şi-au dus viaţa Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop, dar şi Părintele Arsenie Boca, numit şi “Sfântul Ardealului”.

An de an, mănăstirea se transformă în loc de pelerinaj pentru mii de credincioşi care îşi găsesc aici liniştea sufletească şi se roagă pentru sănătatea lor şi a celor dragi. Mănăstirea Prislop are două hramuri, respectiv 8 mai – Sfântul Ioan Evanghelistul şi 14 septembrie, de Ziua Crucii. În ultimii ani, mormântul Părintelui Arsenie Boca a devenit loc de rugăciune şi pelerinaj pentru zeci de mii de credincioşi care îşi caută aici liniştea.

[slideshow_deploy id=’19869′]