VASILE COSTACHE FACE APEL CĂTRE OAMENI SĂ NU MAI DEPOZITEZE DEȘEURILE INDUSTRIALE ÎN TOMBEROANE
Nu au educația necesară? Nu știu sau pur și simplu nu vor? Sunt unele dintre întrebările pe care directorul Edil Urban, Vasile Costache și le pune cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor de către petrileni. Pe lângă deșeurile menajere, acesta este revoltat și de faptul că molozul rezultat în urma amenjării locuințelor, este depozitat în tomberoane.
Directorul Edil Urban SERV, Vasile Costache este nemulțumit de atitudinea locuitorilor orașului Petrila, față de ceea ce înseamnă colectare selectivă, ceea ce ar duce la un grad mai mare de civilizație și desigur la un aer mai curat.
„În urmă cu 2 ani de zile când s-a implementat acel program de colectare selectivă, la toate punctele gospodărești am pus containere verzi, albastre și galbene în care să se pună sticla, hârtia și palsticul. Am avut discuți cu școlile și cu locatarii. Au participat la aceste întâlniri primari și viceprimari și totuși sunt probleme și la ora aceasta.” a declarat directorul Edil Urban, Vasile Costache.
Vasile Costache afirmă că de la implementarea programului lucrurile se mișcă, dar cu pași mărunți.
“Nu putem să spunem că nu s-a făcut nimic, pentru că stația de colectare a pet-urilor față de acel moment era zero, iar acum produce 2 tiruri la 3 luni, asta însemnând 16-17 tone de pet-uri și hârtie. Deci ceva s-a făcut.”a declarat directorul Edil Urban, Vasile Costache.
În acest moment, problema cu care se confruntă Edil Urban este depozitarea materialelor rezultate în urma amenajarii locuințelor în tomberoanele destinate gunoiului menajer.
“Alte probleme pe care le întâmpinăm acum, sunt cu cetățenii care își fac lucrări în locuințe și molozul îl depozitează în containere. Mai nou la Vulcan se cântăresc conpactoarele și plătim în funcție de cantitatea pe care o ducem în rampă.” a mai spus Vasile Costache.
Totodată, începând cu 1 octombrie, societatea plătește un preț mult mai mare pentru depozitarea gunoiului în rampă, iar deșeuile industriale nu vor mai fi depozitate în același loc.
“Dacă până acum pentru depozitarea în rampă plătean 185 de lei, acum plătim 288 de lei. Nu numai atât! Nu ne va mai da voie să depozităm în rampă gunoi indistrial, fapt pentru care noi am făcut demersurile necesare, am discutat cu primarul Ilie Păducel și cu reprezentanții de la mediu și am găsit un teren pe raza orașului Petrila, unde să-l autorizăm și să depozităm numai molozul rezultat.”a adăugat directorul Edil Urban, Vasile Costache.
În consecință, chiar dacă după 1 ianuarie 2016 colectarea și transportul gunoiului vor fi scoase la licitație, deșeurile industriale vor fi transportate în aceeași zonă stabilită și autorizată în acest an.
[slideshow_deploy id=’17636′]