Pasta de măceşe şi  brânza Burebista devin produse tradiţionale

Trei noi produse ar putea fi atestate ca fiind tradiţionale. După ce Ministerul Agriculturii a decimat produsele tradiţionale din Valea Jiului, acum se încearcă reatestarea unora dintre aceste preparate.

produse_traditionale_romanesti

“Urmează să facem pentru trei dosare procedurile de reatestare. Este vorba de brânza Burebista, pasta de măceşe şi pasta de cătină”, a declarat pentru medicul Gheorghe Cristea, coordonator DSV Valea Jiului.

Potrivit reprezentanţilor DSV, procedura de atestare a produselor tradiţionale este una stufoasă, prin acest fel reprezentanţii Ministerului Agriculturii dorind a clarifica starea acestor produse. Până ca Ministerul Agriculturii să decimeze produsele tradiţionale, la nivelul Văii Jiului erau atestate 19 preparate. Acum au mai rămas doar trei.

[slideshow_deploy id=’17452′]

 



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »