Șahul din Vulcan – încă o performanță remarcabilă!
La Complexul Național Sportiv Bascov (lângă Pitești), se desfășoară, în aceste zile, faza națională a proiectului „Vreau să fiu mare maestru!”, din cadrul programului „Pierre de Coubertin”.
Acest proiect, derulat sub egida Federației Române de Șah și a Ministerului Tineretului și Sportului, are drept obiectiv principal promovarea șahului în rândurile copiilor de până la 12 ani și atragerea acestora spre practicarea sportului minții.
Proiectul se derulează pe trei faze: locală, zonală și națională. Fiecare fază se încheie cu un concurs organizat pe șase categorii: 8 ani, 10 ani și 12 ani, separat fete – băieți.
Sâmbătă, 24 octombrie 2015, la Timișoara, a avut loc faza zonală –Vest, în care s-au confruntat câștigătorii fazelor locale din județele Timiș, Arad, Caraș – Severin și Hunedoara.
După cele șapte runde de șah rapid (timp de gândire: 15 minute / jucător, sistem elvețian), trei dintre cei zece sportivi calificați la faza națională au fost din Vulcan, ceea ce reprezintă un rezultat remarcabil pentru șahul din Vulcan și din Valea Jiului! Mai ales în condițiile în care șahiștii noștri s-au întrecut cu reprezentanți ai unor cluburi de primă linie, cum sunt cele din Arad, Timișoara, Reșița ș.a.
Cei trei sportivi vulcăneni calificați sunt:
– Diana Silvana Petculescu, a câștigat grupa fetelor de 8 ani, confirmând, astfel, statutul de nouă mare speranță a Secției de Șah a Clubului Sportiv Vulcan.
– Oana Magdalena Șchiopu, legitimată la CS Vulcan și CSȘ nr. 1 Timișoara, deși are doar 9 ani, s-a clasat prima în grupa fetelor de 10 ani. Oana este deținătoarea unei performanțe deosebite: anul trecut, la categoria Fete 8 ani, a obținut Locul I la faza națională a programului „Pierre de Coubertin – Vreau să fiu mare maestru!”.
– Andrei Cristian Secrieru, legitimat la ACS Phoenix Buzău, s-a clasat al doilea în disputata grupă a băieților de 12 ani, la egalitate de puncte cu sportivul de pe locul I.
Cei trei copii se află la Bascov, unde, în perioada 31 octombrie – 5 noiembrie se desfășoară faza națională a programului, care va consta din 3 zile de cursuri susținute de cei mai titrați antrenori ai federației Române de Șah și un concurs de șah rapid.
Toate cheltuielile aferente acestei deplasări (organizare, transport, cazare și masă) sunt suportate de către F. R. Șah.
01.11.2015
[slideshow_deploy id=’17448′]
« CONSILIERI JUDEȚENI LA ADUNAREA REGIUNILOR EUROPEI (Știre anterioară)
(Următoarea știre) Cum este corect – “I-ţi spun vre-o două vorbe” sau “Îţi spun vreo două vorbe”? »