Drumul ce merge direct în pădure, în atenţia DNA
Patru funcţionari publici din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara, care au făcut parte din comisia de recepţie a lucrărilor de modernizare a DJ687D, printre care şi directorul tehnic Viorel Rotar, au fost deja chemaţi la audieri de procurorii anticorupţie în calitate de suspecţi.
Dosarul vizează proiectul de amenajare a DJ 687D, în care au fost investiţi 100 de milioane de lei, şi la care recepţia a fost făcută de către beneficiarul Consiliul Judeţean Hunedoara fără obiecţiuni. Au avut, în schimb, obiecţiuni cei de la Agenţia de Dezvoltare Regională, care au reclamat – potrivit informaţiilor noastre – inclusiv faptul că a fost eliberată 75% din garanţia de bună execuţie. De precizat că, până acum, toţi cei patru funcţionari publici din cadrul CJ Hunedoara au doar calitatea de suspecţi.
Drumul judeeţan, în lungime de peste 30 de kilometri, a fost modernizat pentru a scoate din izolare unele sate din Ţinutul Pădurenilor şi a reprezenetat unul dintre cele mai importante proiecte ale Consiliului Judeţean Hunedoara din ultimii ani. Astfel, potrivit informaţiilor CJ Hunedoara de la acea vreme, proiectul viza îmbunătăţirea legăturilor rutiere între judeţul Hunedoara şi întreaga Regiune Vest, asigurarea unei alternative de conectare la reţeaua drumurilor naţionale din zonă, facilitarea unei alternative de conectare a reţelelor rutiere ale judeţelor Hunedoara şi Caraş-Severin şi accesibilizarea unui areal cu însemnat potenţial economic, turistic, istoric şi cultural – centrul judeţului Hunedoara – zona Ţinutului Pădurenilor. Valoarea totală a contractului de finanţare a fost de 105.371.103,66 lei, din care doar 1.773.582 lei (2%) este cota de finanţare ce a revenit CJ Hunedoara. Contractul s-a derulat în intervalul 3 noiembrie 2009 – 02 decembrie 2013.De precizat, însă, că, până acum, proaspăt reabilitata arteră rutieră nu şi-a atins scopul privind îmbunătăţirea legăturilor cu regiunea de vest şi asta din cauză că şoseaua se opreşte la limita judeţului Hunedoara cu Caraş – Severin, într-o pădure. Autorităţile din judeţul vecin nu au mai continuat proiectul, chiar dacă mai aveau de construit doar vreo 10 kilometri până în cea mai apropiată comună, Rusca Montană, şi abia acum fac demersurile pentru reabilitarea acestei porţiuni, tot pe fonduri europene.
[slideshow_deploy id=’20328′]