Salvatorii minieri, Moş Crăciun pentru preşcolarii din Petroşani
Salvatorii mineri de la Petroşani au fost Moş Crăciun pentru preşcolarii unei grădiniţe din Petroşani. Asociaţia Doctor Clown, salvatorii minieri, dar şi Caritas au fost mesagerii lui Moş Crăciun pentru copiii de la hrădiniţa numărul 2 din Petroşani. Aceştia le-au oferit celor mici cadouri, dar l-au dus şi pe Moş Crăciun celor mici.
“Asociaţia Doctor Clown, prin voluntarii săi şi salvatorii minieri din cadrul Staţiei de Salvare Minieră Petroşani, cu ajutorul Caritas Asistenţă socială Petroşani , au dăruit cadouri copiilor de la Grădiniţa nr. 2 Petroşani cu ocazia serbării pentru Sărbătorile de iarnă”, spune Bela Fulop, preşedintele Asociaţiei Doctor Clown.
În goana nebună după imagine lipsită de substanţă şi caracter, uităm de lucrurile mărunte care ne fac viaţa frumoasă! Uităm să râdem, uităm să iubim. Uităm că print-un simplu zâmbet putem schimba destine, putem vindeca răni! La nivel mondial, Fundaţia Doctor Clown aduce zâmbetul pe buzele copiilor bolnavi. Îmbrăcaţi în bufoni, clowni, vrăjitoare sau în alte persoanje din basme câteva persoane încearcă să schimbe mentalităţi. Pe patul de spital orice persoană este neliniştită, iar în cazul copiilor situaţia este mai dificilă. Pentru ca cei mici să fie mai relaxaţi în momentele când sunt bolnavi câţiva oameni au pus bazele unei mişcări numite “Doctor Clown”. Din anul 2011 şi la Petroşani funcţionează această asociaţie prin pasiunea lui Fulop Bela. Personajul doctorului Clown trăieşte într-o lume paralelă de cea a zilelor noastre.
“Este în două cuvinte greu de spus, dar personajul doctorului Clown care pare un personaj simplu şi comic este un personaj foarte complicat şi filosofic vorbind chiar este personajul real al scenei de zi cu zi deoarece clown-ul care stă în faţa tronului este personajul care se dezice de sistemul corupt şi râde de rege, nu tinde după funcţia acestuia şi el trăieşte în lumea lui reală, deci ceilalţi sunt cei făţarnici. Doctorul Clown spre deosebire de celalte personaje este foarte complicat deoarece încearcă să găsească acea portiţă către sufletul omului, a copilului bolnav pe care să încerce să îi aducă un zâmbet”, a declarat Fulop Bela, preşedintele Asociaţiei Doctor Clown Petroşani.
Doctorul Clown foloseşte tehnici precum magia, muzica, nararea, dar şi alte abilităţi magice pentru a-i energiza pe copii cu “doze” de amuzament şi pentru a-I ajuta să facă faţă emoţiilor de pe patul de spital. Puterea dată de umor combate stresul, reduce durere prin relaxarea endomorfinelor. Cercetările psihologice au demonstrat că râsul are beneficii asupra organismului.
[slideshow_deploy id=’20328′]