Afaceri cu dus întors la CEH/ Contracte parafate, dar reziliate după doar câteva luni
Înţelegeri parafate care au căzut peste doar câteva luni, marea majoritate din cauza neîndeplinirii clauzelor financiare. Aşa stă situaţia la Complexul Energetic Hunedoara, unde mai multe contracte au fost reziliate în anul 2015.
Primul contract denunţat la scurt timp de la încheierea lui a fost cel încheiat pentru serviciile de curăţenie. În 3 martie 2015, CEH a încheiat un contract comercial cu Pantera Guard SRL, având ca obiect prestarea serviciilor de curăţenie pentru Sucursalele Direcţiei Miniere. După aproximativ o lună şi jumătate, în data de 21.04. 2015 cele două părţi au convenit să rezilieze înţelegerea şi de curăţenie s-au ocupat, pe rând, Fortex Food Distribution (din luna mai şi până în august) şi, ulterior, Diatours.
Şi contractul pentru transportul personalului la şi de la locul de muncă pentru Mina Lupeni a avut o viaţă destul de scurtă. Licitaţia a fost câştigată de Anaflorena Prest din Tg. Jiu, iar contractul între părţi a fost încheiat la data de 15 mai 2015. În luna decembrie, însă, înţelegerea financiară a picat, iar acum se află în lucru perfectarea unei noi achiziţii de servicii.
Un alt contract cu probleme este cel pentru prestarea serviciului de pază a obiectivelor, bunurilor şi valorilor şi de patrulare şi protecţie a încărcăturii convoaielor de vagoane pentru cele două termocentrale, Mintia şi Paroşeni, cât şi pentru sucursalele Direcţiei Miniere, cu excepţia depozitelor de explozivi. Compact Security este firma care a câştigat contractul, însă, pe fondul alocării banilor cu mari sincope, contractul a fost reziliat din data de 5 august. De trei ori a repetat CEH procedura de achiziţie, prin negociere fără publicare, însă fără sorţi de izbândă Fostul director general al CEH, Emil Floruţ, a semnat la finele lunii octombrie, „pe persoană fizică” cum s-a spus, un contract cu Vitol, pe o perioadă de 4 luni.
Pe de altă parte, la această oruă CEH încearcă să găsească şi un furnizor de lemn de mină răşinos pentru Mina Lupeni, şi asta după ce contractul încheiat cu Comexim R Lupeni, la data de 15 iulie 2015 a fost reziliat după numai 4 luni. La fel s-a întâmplat şi cu contractul pentru lemn de mină de al Livezeni, adjudecat de Alpin Grigorescu, pentru care se cauză de asemenea furnizor.
De precizat că majoritatea contractelor comerciale au fost denunţate din cauza problemelor financiare grave ale Complexului Energetic Hunedoara. Mulţi dintre furnizori, neplătiţi, au ajuns să-şi ceară banii în instanţă, iar 16 dintre ei au cerut chiar insolvenţa companiei energetice hunedorene,aprobată în data de 7 ianuarie.
[slideshow_deploy id=’22083′]
« Între Nica şi Jurca a izbucnit „războiul facturilor” (Știre anterioară)
(Următoarea știre) RCA.Calculează cât te costă asigurarea maşinii în acest an ? »