SOCIETATEA CIVILĂ DIN HUNEDOARA NU S-A ARĂTAT INTERESATĂ DE DEZBATERILE PENTRU STRATEGIA NAȚIONALĂ PENTRU ENERGIE
MIERCURI, 3 FEBRUARIE 2016, MINISTERUL ENERGIEI A GĂZDUIT CEA DE-A DOUA ÎNTÂLNIRE INFORMATIVĂ DIN SERIA CELOR DEDICATE PROCESULUI DE ELABORARE A STRATEGIEI ENERGETICE NAȚIONALE 2016-2030, CU PERSPECTIVA ANULUI 2050. ÎNTÂLNIREA A FOST ADRESATĂ REPREZENTANȚILOR SOCIETĂȚII CIVILE INTERESAȚI DE ENERGIE ȘI MEDIU.
Au răspuns inițitivei Ministerului Energiei 21 de reprezentanți ai unui număr de 15 organizații ale societății civile, respectiv:
- Societatea Academică Română
- Centrul de Biotehnologii Microbiene – BIOTEHNGEN
- EFdeN
- Institutul de Politici Publice
- Europlus – Centrul de Expertiză Europeană
- Societatea Inginerilor Energeticieni din România
- Funky Citizens
- Asociația CEDD – Centrul de Excelență pentru Dezvoltare Durabilă
- Greenpeace
- Bankwatch România
- Romania Energy Center (ROEC)
- Asociația WWF – Programul Dunăre-Carpați România
- Societatea Română Geoexchange
- Corpul Experților în Accesarea Fondurilor Structurale și de Coeziune Europene
- Asociația Producătorilor de Materiale pentru Construcții din România.
De asemenea, la întâlnire au participat din partea Ministerului Energiei Corina Popescu, Secretar de Stat în Ministerul Energiei, Radu Dudău, consilier al ministrului Energiei și moderator al discuției, Angelica Bobe, de la Direcția Generală de Energie și Mediu, Cristina Necula, consilier Direcția Generală de Energie și Mediu, felicia Răcășanu, de la Direcția Generală de Energie și Mediu, și Liviu Stoican, de la Direcția de Țiței și Gaze.
“Ne dorim să venim cu un document nu doar actual, ci să fie și unul viu, să nu fie doar adresat doar specialiștilor din energie, dar și lor, prin anexele tehnice pe care le facem, și care, de asemenea, să aibă un mecanism instrinsec, de revizuire atât pe partea de politici de scenarii, cât și pe partea de date, așa cum practică și strategiile altor state din UE”, a declarat, în cadrul întâlnirii, Radu Dudău.
”Am parcurs și a doua etapa informativă din întâlnirile dedicate Strategiei Energetice, astăzi invitate fiind ONG-urile intersate de domeniul energetic. Avem de învățat din discuțiile cu societatea civilă, iar rezultatul nu poate fi decât in sensul transparentizarii, în continuare. Colaborarea cu toate parțile interesate nu poate avea decât efecte benefice pentru noi toți”, a declarat, la rândul său, Victor Grigorescu, ministrul Energiei.
[slideshow_deploy id=’13835′]