ANAF a pus sechestru pe toate bunurile CEH
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a pus sechestru pe bunurile Complexului Energetic Hunedoara. Valoarea bunurilor mobile şi immobile sechestrate este de aproape 800 de milioane de lei. Pentru recuperarea banilor, statul roman a pus sechestru pe toate activele societăţii.
“Societatea Complexul Energtic Hunedoara figurează şi cu alte creanţe rezultate din aplicarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 11/2015 privind acordare unui împrumut societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA din venituri din privatizare şi ale ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 22/2015 privind acordarea unui ajutor individual pentru salvarea Societăţii Complexul Energetic Hunedoara, precum şi alte datorii din acorduri de împrumut cu organisme bancare, garantate de stat. Astfel, Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA figurează în evidenţa Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală cu astfel de creanţe în sumă 72.803.065 lei, exigibile înainte de intrarea în insolvenţă 105.304.866 lei, după data intrării în insolvenţă, conform titlurilor de creanţă”, se arată într-un raport al Ministerului de Finanţe.
Fiscul a pus sechestru pe bunurile societăţii în vederea recuperării creanţelor pe care societatea de înregistrează.
De asemenea, precizăm că în vederea garantării creanţelor bugetare atât cele datorate bugetului general consolidat, cât şi a celor rezultate din împrumuturile de stat, organul fiscal a instituit sechestre asupra bunurilor mobile şi imobile ale societăţii, în sumă totală de 767.528.841 lei din care: 173.239.988 lei pentru garantarea împrumuturilor de stat, 594.288.853 lei pentru garantarea creanţelor datorate bugetului general consolidat. Totodată menţionăm că, potrivit prevederilor art. 75 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă cu modificările şi completările ulterioare, “de la data deschiderii procedurii se suspendă de dpre toate acţiunile judiciare, extrajudiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra averii debitorului””, se mai arată în raport.
[slideshow_deploy id=’27126′]