Inspectorii înăspresc controalele

 

 

Inspectorii în alimentație din cadrul DSV Hunedoara şi-au intensificat acţiunile de control în unităţile de alimentaţie publică, dat fiind faptul că sărbătorile pascale sunt foarte aproape.

Inspectorii-sanitar-veterinari

Inspectorii sanitar-veterinari spun că verificările au scop preventiv şi vor să elimine riscul unor îmbolnăviri ale populaţiei care vor marca Paștele Catolic. Pe de altă parte, inspectorii sanitar-veterinari recomandă oamenilor să evite achiziţionarea produselor de la vânzătorii ambulanţi ocazionali sau chiar de la cunoştinţe. Aici ar fi vorba în special de prăjituri, cozonaci, torturi sau alte produse de profil. Ar fi bine să fie evitată cumpărarea de produse din locuri neautorizate şi la preţuri mai mici, deoarece acestea s-ar fi putea dovedi a fi periculoase pentru sănătate. Sfatul meu este să nu ia prăjituri sau torturi făcute acasă sau în laboratoare de ocazie. În primul rând se încalcă legile în vigoare şi apoi nu se ştie ce ingrediente folosesc patiseriile de ocazie, iar oamenii pot avea de suferit”, spun inspectorii. Nici carnea de miel nu face excepţie de la controale, iar conform inspectorilor ar trebui achiziţionată din unităţile autorizate, atunci când va fi pusă în vânzare. În Petroşani, în Piaţa Centrală, există un loc special amenajat pentru sacrificarea animalelor iar cumpărătorul are certitudinea în primul rând că îşi cumpără carne de miel şi apoi că este sigură consumului.

[slideshow_deploy id=’13835′]