Femeile liberale au dezbătut la Hunedoara problemele legate de condiţia femeii în România zilelor noastre
Biroul Naţional al Organizaţiei Femeilor Liberale, s-a întrunit, week-end-ul trecut, la Hunedoara, la iniţiativa deputatului de Hunedoara, Carmen-Eleonora Hărău.
Timp de două zile, femeile liberale au dezbătut probleme legate atât de promovarea femeilor în viaţa politică şi implicarea acestora în număr cât mai mare în alegerile locale, dar şi de condiția femeii și problemele familiei în România de astăzi. Dacă ziua de vineri a fost dedicată susţinerii unor cursuri de către Mihaela Miroiu, profesor universitar doctor la Facultatea de Ştiinţe Politice a SNSPA, şi organizarea unor workshop-uri pe tema implicării femeilor în viaţa politică, în cea de doua zi a dezbaterilor tema adoptată a fost „Agenda Femeii din România”, proiect care presupune indentificarea problemelor cu care se confruntă femeile în general în România şi să creioneze politici cu soluţii concrete pentru rezolvarea acestor probleme.
„Trecem din nou printr-o perioadă foarte grea, din care ne vom reveni cu mare dificultate. Am avut discuţii foarte aplicate cu cetăţeni care nu sunt membri de partid, despre Agenda politică a femeii. Femeile în politică sunt mult mai aproape de oamenii de rând, pentru că ele îşi cresc copiii, îi duc la şcoală şi se ocupă de alegerea profesională a acestora, îşi îngrijesc bătrânii. De aceea, ştiu mai bine decât bărbaţii şi sunt primele interesate să meargă în întâmpinarea nevoilor reale ale oamenilor. Zona asta de politică trebuie promovată în favoarea românilor, femeile sunt puţin peste jumătate din populaţia ţării şi sunt la momentul acesta puţin implicate în luarea deciziilor. Dacă vom schimba lucrul acesta şi vom ajunge la cote de reprezentare paritare ca în ţările nordice, am avea şansa să trăim cu corupţie mai puţină, cu infrastuctură mai bine pusă la punct, cu sănătatea care nu ne periclitează viaţa şi cu o educaţie care să ne facă pe toţi mândri”, a declarat deputatul Carmen-Eleonora Hărău, prim-vicepreşedinte al OFL, dar şi preşedinta femeilor liberale din judeţul Hunedoara.
La evenimentul de la Hunedoara a participat şi Lucia Varga, preşedinta OFL, care a adresat femeilor liberale prezente la conferinţă să se implice activ şi să vină cu propuneri pentru buna funcţionare a comunităţii.
„Am constatat că aproape 90 la sută din problemele cu care se confruntă femeile din România sunt problemele familiilor, comunităţilor locale şi ale naţiunii române. Am făcut acest proiect în pragul alegerilor, pentru că vrem să definim foarte clar aceste probleme şi să consultăm electoratul, să vedem dacă soluţiile identificate de noi sunt şi cele aşteptate de oameni. Le-am cerut colegelor mele să transmită propunerile concrete de politici locale, judeţene şi naţionale, ca să putem veni în întâmpinarea electoratului. Încercăm să facem o altfel de politică la cererea cetăţenilor, care să fie una deschisă către aceştia, să fie făcută împreună cu societatea civilă, să arătăm că avem soluţii concrete”, a precizat Lucia Varga. Una dinztre concluziile întâlnirii de la Hunedoara a fost că problemele femeilor din județul Hunedoara sunt strâns legate de mediul economic, cultural, educațional și social în care trăiesc.
De precizat că PNL vrea să promoveze, până la toamnă, un pachet de legi care să susţină interesele femeilor și ale familiei, având ca scop creșterea natalității și a importanței femeii în viața publică.
[slideshow_deploy id=’30675′]
Sursă FOTO: Facebook