Abţinere. Se caută un nou judecător în dosarul în care este implicată firma deputatului Carmen Hărău
Judecătorul sindic care a desemnat administratorul judiciar în dosarul insolvenţei Complexului Energetic Hunedoara, Ioan Drăgan, a formulat cerere de abţinere în procesul dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş şi Proserv Hunedoara, firma familiei deputatului Carmen Hărău.
Procesul a fost demarat prin 2014, însă este departe de a se fi încheiat, asta după ce DGASPC Timiş – care pierduse iniţial la instața de fond – a obţinut o sentinţă favorabilă la Curtea de Apel Alba Iulia. PROSERV Hunedoara a câştigat licitaţia organizată de DGASPC Timiş pentru „Reabilitare Conac Sinersig – extindere – Centrul de Recuperare şi Reabilitare neuropsihiatrica Sinersig”. Numai că inspectorii Curţii de Conturi au stabilit că s-au făcut plăţi suplimentare nejustificate în valoare de aproape 400 de mii de lei, pe care autoritatea contractantă a fost obligată să le recupereze în instanţă. Acţiunea în justiţie a fost deschisă în 2014, când DGASPC Timiş a solicitat instanţei de judecată pronunțarea unei hotărâri prin care să se constate existența debitului în sumă de 390.244,02 lei reprezentând prejudiciu rezultat din lucrări de investiții, acceptate nejustificat la plată, recepționate și decontate în plus în contractul de lucrări.
În contrapartidă, Proserv a solicitat respingerea acțiunii reclamantei şi a introdus chiar şi o cerere reconvenţională, prin care a solicitat pronunțarea unei hotărâri prin care să se dispună obligarea reclamantei-pârâte reconvențional la plata sumei de 279.508,17 lei reprezentând prejudiciu ce i-a fost cauzat constând în contravaloarea lucrărilor suplimentare executate la obiectivul „Reabilitare Conac Sinersig – Extindere – Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sinersig”. După analizarea dosarului, Tribunalul Hunedoara a decis „ respingerea acţiunii în contencios administrativ formulată de reclamanta Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş împotriva pârâtei SC Proserv SA Hunedoara. Admite cererea reconvenţională formulată de pârâta-reclamantă reconvenţional SC Proserv SA Hunedoara împotriva reclamantei-pârâtă reconvenţional Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş şi în consecinţă: Obligă reclamanta-pârâtă reconvenţional Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş să plătească pârâtei-reclamantă reconvenţional SC Proserv SA Hunedoara suma de 279.508,17 lei reprezentând contravaloarea lucrărilor executate suplimentar şi neachitată. Decizia a fost atacată de reprezentanţii DGASPC Timiş la Curtea de Apel Alba Iulia care, în data de 19 februarie au dispus: „admiterea recursul declarat de pârâta Direcţia Generală de Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului Timiş împotriva sentintei nr. 313/CA/12 03 2015 pronunţată de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Hunedoara . Casează sentinţa atacată şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe”.
Dosarul s-a întors aşadar la Tribunalul Hunedoara şi a avut primul termen de judecată joi, dar judecătorul de caz, Ioan Drăgan, a formulat cerere de abţinere, aşa că acum se caută un nou magistrat. Ioan Drăgan este judecătorul sindic din dosarul de insolvenţă a CEH şi, recent, a fost desemnat preşedinte al Biroului Electoral de Circumscripţie Hunedoara. Proserv este societatea controlată de firma deputatului Carmen Hărău. Potrivit declaraţiei de interese din 2015 a deputatului hunedorean, aceasta este acționar la SC MICRO MEGA SA Hunedoara, unde deține 50% din pachetul de acțiuni. Iar SC MICRO MEGA SA este acționarul majoritar al SC PROSERV SA Hunedoara.
[slideshow_deploy id=’22083′]
« Au început preavizele pentru angajaţii CEH (Știre anterioară)
(Următoarea știre) Expoziție de arte plastice la Muzeul din Deva »