Conducta de gaz metan a primăriei poate „găzdui” întreaga Colonie
Nu doar străzile cuprinse în proiectul de bază se pot racorda la conducta de gaz metan ce va fi introdusă de Primăria Petroșani în cartierul Colonie, ci oricine dorește, indiferent de strada pe care locuiește.
Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a făcut aceste precizări, după ce a primit mai multe întrebări în acest sens de la oameni din Colonie, care ar vrea să scape de buteliile de aragaz sau sobele folosite până acum în gospodării. „Studiile sunt altfel întocmite și aprobate astfel încât să poată deservi întreaga Colonie și încă jumătate”, a declarat edilul municipiului Petroșani.
Reamintim că, după ani de zile în care legile s-au tot schimbat şi proiectul a stagnat, Cartierul Colonie va avea, în sfârşit, gaz metan. Pentru a putea primi aprobările necesare, municipalitatea din Petroşani intoduce gazul metan la obiectivele pe care le deţine în cartierul respectiv – staţia de colectare selectivă, cantina socială, şcoala generală nr. 2 şi grădiniţa – iar la această conductă se pot racorda toţi cetăţenii care doresc să beneficieze de gaz metan.
„Am obţinut ultimul aviz pe proiect, astfel încât intrăm în linie dreaptă cu această lucrare. În maximum 10 zile vom putea să scoatem la licitaţie, pe SEAP, această lucrare de introducere în zona Colonie a gazului metan. (…)Demersurile au început cu câţiva ani buni în urmă, însă, datorită schimbărilor legislative de-a lungul timpului, care au apărut după privatizarea companiei de gaz nu am putut să finalizăm proiectul. Soluţia juridică pentru introducerea gazului metan am găsit-o anul trecut, iar pe de altă parte, toate demersurile le-am făcut cu cei de la Mediaş şi de la Târgu Mureş. Biroul pe care E-on Gaz îl are la Petroşani nu are atribuţii în acest sens”, preciza recent primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.
Practic, în urmă cu aproximativ 10 ani legislația s-a modificat, iar Primăria nu a avut baza legală sa efectueze astfel de investiții și asta din cauză că mijloacele fizice ar fi trebuit cedate distribuitorului de gaz, ceea ce nu s-ar fi putut realiza în acest caz. Ulterior s-a schimbat din nou legislația, iar bunurile obținute din investiții rămân ale investitorului, în timp ce distribuitorul le întreține și exploatează.
Pentru implementarea acestui proiect, de la bugetul local s-au alocat deja 7 miliarde de lei vechi. Edilii sunt de părere că, după adjudecarea licitației, lucrările vor dura circa 2 – 3 luni.
[slideshow_deploy id=’30675′]
« ANSAMBLUL ”BUJORII MUNTELUI” DIN PETRILA, REPREZENTANȚII VĂII JIULUI LA PARADA PORTULUI POPULAR DE LA NĂSĂUD (Știre anterioară)
(Următoarea știre) Ministrul Energiei ne trimite să vedem orașele în declin »