O nouă metodă de înșelăciune face victime în Hunedoara
Poliţiştilor hunedoreni efectuează cercetări în vederea identificării a doi suspecţi care au comis o infracţiune de înşelăciune şi una de furt în dauna unui hunedorean în vârstă de 80 de ani.
La sediul Poliţiei Municipiului Hunedoara s-a prezentat un bărbat în vârstă de 80 de ani, din municipiul Hunedoara, care a reclamat faptul că, în data de 17.05.2016, în jurul orei 13.00, a fost abordat în fața blocului în care locuiește de către doi bărbați necunoscuți, unul dintre aceştia recomandându-se ca fiind „cetățean belgian”, iar celălalt s-a recomandat ca fiind „angajat al Primăriei” .
„Cetăţeanul belgian” (care vorbea stricat limba română) a apelat la bunăvoinţa octogenarului, susţinând că a fost „trădat în dragoste” de o tânără hunedoreancă şi a rămas fără banii necesari repatrierii, motiv pentru care i-a oferit spre vânzare hunedoreanului două inele bărbătești, despre care a susținut că sunt din aur. Pentru finalizarea tranzacției, persoana vătămată i-a invitat pe cei doi necunoscuţi în locuința sa. Ajuns în apartament, hunedoreanul a achitat suma de 100 euro pentru un inel, moment în care persoanele necunoscute au observat unde îşi păstrează bărbatul economiile, și în timp ce unul dintre bărbați negocia vânzarea celui de-al doilea inel pentru suma de 300 de lei, cel de-al doilea bărbat a sustras dintr-un sertar suma de 1.700 de euro, după care cei doi au părăsit apartamentul.
În baza plângerii, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Hunedoara au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi furt şi au demarat cercetări în vederea identificării suspecţilor şi a recuperării prejudiciului (1.800 euro și 300 de lei).
Cu privire la acest mod de operare, Poliţia Hunedoreană vă atenţionează:
Nu daţi curs unor amăgiri legate de câştiguri iluzorii la concursuri la care nu aţi participat ori de cumpărarea unor chilipiruri.
Nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor necunoscute, care pretind că sunt reprezentanţi ai unor societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii publice, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu (eventual solicitând sprijinul unui vecin de încredere sau al şefului de scară). Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, aparent întâmplător, pe stradă sau în zona blocului. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini în scopul comiterii unor infracţiuni de furt din locuinţe sau înşelăciune.
Adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112 ori de câte ori aveţi suspiciuni cu privire la faptul că aţi putea fi victimă a unei infracţiuni de înşelăciune.
[slideshow_deploy id=’17636′]