Proiect de succes, marca Primăria Petroşani
Municipalitatea de la Petroşani a implementat un proiect de peste 300 de mii de lei, iar rezultatul final este confortul elevilor. Astăzi, reprezentanţii Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare au fost la Petroşani pentru a face recepţia lucrărilor.
“Proiectul a început în anul 2011 însă această componentă a proiectului, componenta care prevede aceste reabilitări demonstrative folosind materiale ecologice de construcţii a fost puţin întârziat din cauza unor contracte în derulare care au fost reziliate din cauza nepredării lor în timp util şi la standarde de calitate. Am reluat mersurile cu ceva întârziere, ne-am bucurat că municipalitatea de la Petroşani nu şi-a pierdut încrederea, a fost alături de noi şi a crezut şi a dorit să facă aceste reabilitatări, să cofinanţeze aceste investiţii. Este un exemplu de bune practici pentru că din cele şase localități partenere în cadrul proiectului naţional, Petroşaniul a fost municipalitatea care a atras cele mai multe fonduri şi a reuşit să cofinanţeze”, a declarat Mihai Moia, managerul de proiect al UNDP.
În urma implementării acestui proiect, pierderile de energie termică din clădirile reabilitate se vor reduce cu peste 50 de procente. Cei de la Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare au încheiat proiectul la Petroşani, pentru că aici au fost atrase cele mai multe fonduri. Alte două clădiri urmează a fi reabilitate termic în cadrul aceluiaşi proiect.
“Lucrăm la Şcoala generală Avram Stanca, la IG Duca şi urmează Colegiul Naţional de Informatică Carmen Sylva şi o parte a clădirilor de la grădiniţa PP2 din Aeroport”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.
Proiectul acţionează la nivel naţional şi local, pentru a răspunde nevoilor de eficienţă energetică, elaborarea unor măsuri adecvate, de a stimula dezvoltarea unei pieţe locale pentru produse locale de materiale utilizate în domeniul izolării construcţiilor.
[slideshow_deploy id=’20328′]