CABANELE PARTICULARE DIN PASUL VULCAN VOR AVEA CURENT ÎN CEL MAI SCURT TIMP POSIBIL DE LA STAȚIA DE TELEGONDOLĂ
Având în vedere faptul că, în spațiul public au apărut anumite informații referitoare la soluționarea problemelor legate de alimentarea cu energie electrică a cabanelor particulare din Pasul Vîlcan, exprimate de președintele Asociației ”Pasul Vâlcan”, dl. Alexandru Kantor, pentru a clarifica situația, Primăria municipiului Vulcan face următoarele precizări, transmise redacției prin intermediul unui comunicat de presă.
Reprezentanții Autorităților Locale și-au exprimat întreaga disponibilitate în vederea identificării soluțiilor tehnice și juridice prin care cabanele particulare din Pasul Vâlcan să poată fi racordate la rețeaua de energie electrică a stației de telegondolă aflată în administrarea Primăriei municipiului Vulcan. ”În acest sens, pentru că am lucrat o perioadă în cadrul Enel, am luat legătura cu cei de acolo, pentru a vedea care sunt soluțiile legale ce trebuiesc îndeplinite. S-au desprins inițial două idei: fie ca proprietarii de cabane să se racordeze, dar să pătească direct către Enel, fie să devină subcontractori ai Primăriei și să achite la noi consumul de energie. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu cei de la Enel s-a desprins a doua soluție ca fiind singura formă legală de a rezolva această problemă” , explică viceprimarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu.
Acesta precizează că nemulțumirile exprimate de Alexandru Kantor cu privire la întârzieri legate de rezolvarea acestui proiect sunt nefondate, având în vedere că Primăria Vulcan a solicitat, dar nu a primit încă de la Deva, avizele necesare. Viceprimarul Vulcanului spune însă că acestea vor veni în zilele imediat următoare, iar noul Consiliu local va lua în calcul adoptarea unei Hotărâri de Consiliu local, în ședința ordinară de la finalul lunii iunie. În plus, lucrurile nu sunt deloc întârziate pentru că, oricum, și cei de la Asociația Pasul Vîlcan trebuie să execute, la rândul lor, lucrările de infrastructură necesare pentru branșarea la energie (săparea de șanturi, tragerea cablului etc.) care necesită și ele, în mod evident, o perioadă de timp.”Afirmațiile că acest proiect ar fi putut fi discutat deja în ședința din luna mai nu sunt corecte, pentru că în Consiliu nu se poate lua nici o decizie dacă nu există toate avizele și documentele legale necesare”, spune Cristian Merișanu.
Autoritățile de la Vulcan dau asigurări că, așa cum s-a întâmplat și cu alte proiecte menite să vină în sprijinul cetățenilor, și această problemă va fi soluționată în cel mai scurt timp posibil.
[slideshow_deploy id=’30675′]