Economie pe sănătatea consumatorilor

Mai multe unităţi de alimentaţie publică au frigiderele, în care ar trebui păstrate alimentele uşor alterabile, oprite.

magazin-carne-685x320

Patronii acestora vor să facă economie la factura de energie electrică fără a se gândi că pun sănătate consumatorilor în pericol. „Am cumpărat telemea de vacă şi era foarte moale cu un miros de nesuportat. Am văzut-o pe vânzătoare cum o scoate dintr-un recipient de plastic care era sub tejghea şi nu la frigider cum ar trebui. Când am întrebat-o de ce nu e păstrată la rece, femeia mi-a spus că frigiderul e oprit, dar că nu e stricată pentru că a stat în saramură”, spune un cumpărător din Petroșani. Incindentul a fost semnalat la un magazin alimentar din centrul Petroșaniului, iar astfel de practici sunt cunoscute inspectorii sanitar-veterinari. „Cei prinşi că fac aşa riscă să le fie închisă unitatea pe loc”, spun inspectorii DSVSA.

[slideshow_deploy id=’30675′]