Expertul desemnat de instanță a indicat traseul telegondolei din Parâng
Expertul desemnat în cauză de Curtea de Apel Alba Iulia, care judecă procesul dintre Primăria Municipiului Petroşani şi Romsilva a finalizat, după mai multe runde de amânări, expertiza topografică necesară în această cauză.
Lucrarea a fost depusă la dosarul cauzei, unde părţile pot să o studieze şi să formuleze eventuale obiecţiuni la aceasta. Pentru ca raportul de expertiză să poată fi analizat, magistraţii au dispus acordarea unui nou termen pentru data de 14 septembrie. La ultimul termen de judecată, instanţa a stabilit şi onorariul definitiv de expert ca fiind în cuantum de 22.400 lei.
Procesul dintre Primăria Municipiului Petroşani şi Romsilva are ca obiect terenul din Parâng pe care ar trebui să fie construită o instalaţie de transport pe cablu, iar prin această expertiză topografică s-a urmărit determinarea exactă a suprafeţei afectate de instalaţiile de transport pe cablu. Cei de la Romsilva contestă terenul solicitat de municipalitatea din Petroşani, considerând că, pe unele suprafeţe se vor amenaja doar pârtiile de legătură, iar expertiza trebuie să stabilească atât suprafaţa totală care trebuie scoasă din fondul forestier, cât şi suprafaţa efectivă afectată de instalţii.
Acţiunea în instanţă a pornit după ce reprezentanţii Romsilva au refuzat să renunţe la circa 43 de hectare de teren pe care ar fi urmat să fie realizată o instalaţie de transport pe cablu. Practic, procesul de pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia are la bază încercarea Primăriei din Petroşani de a scoate definitiv din fondul forestier naţional circa 43 de hectare de teren, aşa încât să poată continua proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil din Parâng. Administraţia publică locală a obţinut două decizii favorabile în procesul intentat Regiei Naţionale a Pădurilor – ROMSILVA însă Înalta Cure de Casaţie şi Justiţie a răsturnat tot eşafodajul când a decis admiterea recursului declarat de Regia Naţională de Pădurilor – Romsilva împotriva sentinţei nr. 396 din 29 noiembrie 2012 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Ca urmare, a casat sentinţa atacată şi a trimis cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe, unde procesul a stagnat timp de mai multe luni, la fel ca şi proiectul din Parâng. După ce o perioadă cauza a fost suspendată, acum a fost repusă pe rolul instanţei.
[slideshow_deploy id=’30675′]
« Imaginea dezastrului în Estul Văii Jiului (Știre anterioară)
(Următoarea știre) Oprea le face cu ochiul liberalilor? Pentru ce negociază PNL cu UNPR! »