Ambasadorul Marii Britanii, turist în județul Hunedoara
Excelența Sa, Dl. Paul Brummell, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România a fost, zilele trecute, oaspete al județului Hunedoara. Acesta a vizitat mai multe obiective turistice, printre care s-a numărat Castelul Corvinilor de la Hunedoara și Geoparcul Dinzaurilor din Țara Hațelgului.
”A fost o onoare pentru noi să-l avem oaspete pe ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România și îi mulțumim Excelenței Sale pentru aprecierile scrise în Cartea de Aur a Castelului. La Hunedoara vii ambasador… și pleci prieten!”, au descris experiența întânirii cu distinsul oaspete, reprezentanții Muzeului Castelul Corvinilor din Hunedoara.
O experieență similară au avut și tinerii care gestionează acivitatea de promovare a Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului. Excelența Sa, Dl. Paul Brummell, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România a fost încântat de vizita făcută în Valea Dinozaurilor, a făcut zeci de fotografii șo s-a arătat deosebit de interesat de lucrurile văzute în muzeul Geoparcului de la Sântămărie Orlea. ”A fost o mare plăcere ca, alături de o parte dintre voluntarii noștri, aspiranți la titlul de ”ambasador pentru Geoparc”, să îi facem cunoștință cu dinozaurii pitici. A urmat o vizită pe Valea Dinozaurilor, locul în care au fost descoperite primele fosile, iar în final, împreună cu trei dintre doamnele din Asociația Femeilor din Sântămăria Orlea, i-am prezentat Excelenței Sale un crâmpei din viața unei comunități din Țara Hațegului, păstrat în Casa Tradițiilor”, au descris cei de la administrația Geoparcului experiența vizitei primite de înaltul oaspete.
Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Paul Brummell, a participat ieri, la evenimentul organizat de Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara, la Zam (jud. Hunedoara) în calitate de partener al proiectului LIFE Connect Carpathians, un proiect în care Jandarmeria Română participă cu o structură montană constituită la nivelul ariilor naturale din regiunea denumită Coridorul Ecologic Apuseni – Meridionali, care este format din 17 situri Natura 2000.
Proiectul LIFE Connect Carpathians, finanţat de către Comisia Europeană şi implementat de Fauna & Flora International, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi Asociaţia Zarand, vizează elaborarea, în mod participativ, prin implicarea tuturor factorilor interesaţi, a unui plan de management regional pentru specii de faună de importanţă comunitară. În acest context, două dintre obiectivele proiectului urmăresc facilitarea convieţuirii între comunităţile locale şi speciile sălbatice şi prevenirea şi combaterea braconajului.
[slideshow_deploy id=’20328′]