Pe bune?! Gerom Real Estate cere insolvența… Gerom Internațional
Două dintre firmele controlate prin interpuși de ex-prefectul de Hunedoara Aurelian Serafinceanu se luptă în instanță. Gerom Real Estate a cerut insolvența celor de la Gerom International. În tot acest război de catifea, sau de fațadă, cu degetul este arătat Complexul Energetic Hunedoara.
Societatea Gerom Real Estate a cerut Tribunalului Hunedoara să declare starea de insolvenţă a firmei Gerom International SA, pentru datoriile neachitate. Ambele firme sunt controlate – evident, nu în mod direct, ci prin diverşi interpuşi – de ex-prefectul de Hunedoara, Aurelian Serafinceanu, de numele căruia se leagă şi alte societăţi intrate în faliment ori în declin financiar, cum ar fi Umirom, Gerom Invest sau Roconstruct.
Gerom Internaţional este continuatoarea vechii uzine de utilaj minier UMIROM Petroşani şi principalul beneficiar al produselor sale a fost industria extractivă din Valea Jiului, reunită în ultima perioadă sub „umbrela” Complexului Energetic Hunedoara. Gerom Real Estate este înfiinţată mai recent şi face parte din acelaşi grup de firme care îl au ca numitor comun pe Aurelian Serafinceanu, asta în ciuda faptului că managerul Gerom Internaţional, Andrei Leca, a încercat să ne convingă că este „o simplă asemănare de nume”- „Este pur şi simplu o coincidenţă de nume”. Înfiinţată în 2009, Gerom Real Estate are ca principal obiect de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. În 2015 avea fix 12 angajaţi şi un profit net declarat de 187. 432 lei, potrivit site-urilor de specialitate. Andrei Leca nu a vrut să dezvăluie natura relaţiilor comerciale dintre cele două societăţi, una creditoare şi una debitoare, dar, ţinând cont de obiectul de activitate al celor două, precum şi de faptul că au aceeaşi adresă, respectiv Strada 1 Decembrie n.r 1 Petroşani, probabil că relația comercială este dată de faptul că Gerom International funcţionează în spații închiriate de la Gerom Real Estate.
Managerul Gerom International, Andrei Leca, dă vina pe Complexul Energetic Hunedoara, de la care au de recuperate peste 1,6 milioane de lei. Reprezentanţii producătorului de utilaj minier sunt însă la fel de supăraţi că, de cel puţin o jumătate de an, relaţiile comerciale cu compania energetică hunedoreană, sunt nule, după cum spune Andrei Leca. „Din cauza blocajului creat de CEH. Lipsa plăţilor, lipsa comenzilor… În ultima perioadă, relaţiile comerciale cu cei de la CEH au fost practic zero, şi asta de măcar 6 luni, dacă nu mai mult. Suma este aceeaşi cu care ne-am înscris la masa credală, dar probabil că va creşte după calcularea penalităţilor de întârziere. Am avut 100 de angajaţi, vom rămâne probabil în cel mai scurt timp cu 30 – 40. Sunt afectate circa 50 de persoane, care au intrat în şomaj”, a spus managerul Gerom International SA Petroşani, referindu-se şi la modul în care blocajul financiar afectează societatea. Şi, cum din închirieri pare să se câştige bine, dacă producătorul de utilaj minier îşi va recupera banii de la CEH, aceştia vor ajunge, în mare parte, la Gerom Real Estate, şi asta pentru că, spune Andrei Leca, „suma datorată este apropiată de cea pe care Gerom International o are de recuperat de la CEH. O sumă apropiată”.
Complexul Energetic Hunedoara este din nou în insolvenţă, după o decizie pronunţată în urmă cu aproximativ o săptămână de judecătorul sindic Ioan Drăgan, de la Tribunalul Hunedoara. La aceeaşi instanţă de judecată, Gerom International SA a formulat o cerere de ordonanţă de plată împotriva CEH, care a primit termen de judecată în data de 23 august. Reprezentanţii Gerom se tem cel mai tare de masa credală, unde ar putea să nu mai recupereze nimic. „Toate demersurile noastre sunt pentru a ne recupera banii care sunt blocaţi şi a asigura un viitor mai bun pentru societatea noastră. Suntem convinşi că, dacă se ajunge la masa credală, nu vom recupera nimic. E foarte greu de spus care sunt şansele reale să ne recuperăm banii”, a conchis Andrei Leca,
[slideshow_deploy id=’30675′]
« Cât ne-a costat vremea rea din mai și iunie, la nivelul județului Hunedoara ? (Știre anterioară)
(Următoarea știre) Astăzi se judecă insolvenţa SNÎMVJ »