ANAF-ul bătut de fostul vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani
Inspectorii fiscali care, în luna februarie a acestui an, au aplicat amenzi pe bandă rulantă în Staţiunea Straja, au fost învinşi în instanţă de Valentin Popescu, fostul vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani.PFA-ul deţinut de acesta în Straja a fost amendat în urma controlului de amploare din luna februarie, dar sancţiunile au fost înlăturate. Sentinţa nu este definitivă.
Popescu Valentin a rămas, potrivit sentinţei judecătorilor din Petroşani, doar cu un avertisment. Instanţa a dispus înlăturarea contravenţiilor, dar şi restituirea sumei de bani confiscate în urma controlului şi chiar a amenzii achitate de fostul magistrat de la Petroşani. „S-a dispus anularea parţială a procesului verbal de contravenţie, în sensul aplicării sancţiunii avertisment pentru fapta prevăzută de art. 10, lit. g din OUG nr. 28/ 1999, înlăturării contravenţiei prevăzute de art 10, lit. g, c din OUG 28/ 1999 şi sancţiunii de 3.500 de lei aplicate şi a măsurii confiscării sumei şi restituirea către petent a sumei reprezentând jumătate din cuantumul amenzii achitate”, a declarat judecător Cristina Curuia, purtător de cuvânt al Judecătoriei Petroşani. Procesul s-a aflat pe rolul Judecătoriei Petroşani, iar Antifrauda a depus întâmpinare şi a cerut judecarea în lipsă. În schimb, în faţa instanţei, Valentin Popescu şi-a susţinut cauza şi a cerut judecătorului de caz să constate inclusiv faptul că venitul obţinut din centrul de închirieri care funcţionează în Straja este singurul pe care îl obţine şi a sta doar câteva luni pe an, cât durează sezonul de iarnă. Mai mult decât atât, Popescu a precizat că amenda aplicată este mult prea mare faţă de pericolul social al faptei.
La momentul descinderii inspectorilor DGA în Straja, angajatul centrului de închiriei echipament sportiv nu elibera bonuri de casă şi, mai mult, nu a putut prezenta unele documente, cum ar fi Registrul de evidenţă fiscală. Fostul magistrate a spus judectătorului că acest fapt „a fost un incident izolat” şi a explicat că, de fapt, angajatul care deserveşte Centrul de închirieri era bolnav şi în locul lui a fost adus un alt deservent, care era în chiar prima zi de lucru. Din acest motiv nu ar fi ştiut cum funcţionează casa de marcat, care era adusă relativ recent, şi nici nu a putut prezenta documentul solicitat, care era, de altfel, vizat la zi de ANAF încă din 2012.
Pe rolul Judecătoriei Petroşani mai sunt cel puţin alte 10 dosare care au ca obiect anularea proceselor verbale de contravenţie.
[slideshow_deploy id=’20328′]
« Criza gunoiului cere demisii (Știre anterioară)
(Următoarea știre) Rezultate Bacalaureat Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani »