Judeţul Hunedoara nu practică adopţiile la distanţă

 
În judeţul Hunedoara concepţia de „adopţie la distanţă” nu există, asta deşi în alte ţări se practică şi nu de azi de ieri.
652x450_069226-adoptie
 
Conceptul a început să pătrundă şi în România, în zone unde Direcţiile de Protecţie a Copilului colaborează cu alte instituţii. Zeci de familii din România au adoptat la distanţă copii din Africa, mai ales, un concept care nu înseamnă că micuţul este adus într-o nouă familie, ci că va fi ajutat periodic de părinţii „adoptivi”, însă rămâne în familia naturală.
Aşa cum spuneam, adopţiile la distanţă încep, încet – încet, să-şi facă simţită prezenţa şi în România. De exemplu, peste 300 de copii din judeţul Iaşi, ai căror părinţi se luptă cu sărăia, pot fi adoptaţi de la distanţă şi ajuraţi să poată merge la şcoală.
Cei care vor să îi adopte vor semna un contract de confidenţialitate şi vor trimite lunar între 200 şi 500 de lei, cel puţin un an. Banii sunt folosiţi pentru haine şi rechizite. Proiectul a fost pus pe picioare de un preot inimos, sub supravegherea Protecţiei Copilului.  Pentru a preveni orice tip de abuz, adopţiile la distanţă vor fi intermediate de iniţiatorul proiectului, voluntari, dar şi de cei de la Protecţia Copilului.Donaţiile sunt în funcţie de vârstă şi nevoile fiecărui copil, iar familiile care doresc să adopte la distanţă vor putea află rezultatele şcolare ale copiilor şi ce lucruri s-au cumpărat din banii trimişi lunar.
În judeţul Hunedoara acest concept nu există sau, cel puţin, nu a fost implementat deocamsată. „În ceea ce privește „adopția la distanță”, precizăm faptul că legislația în vigoare nu reglementează acest termen și adopțiile realizare le nivelul D.G.A.S.P.C. Hunedoara sunt cele precizate în Legea nr. 273/2004 privind procedura adopţiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, a precizat Sorina Carmen Grama.
La finele anului 2015, în centrele rezidenţiale din judeţul Hunedoara se aflau 157 de minori.
[slideshow_deploy id=’17636′]