România, țara cu minerit durabil
Mineritul între lichidare și dezbateri. Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri organizează în data de 11 august 2016, la sediul Prefecturii Maramureș, Strada o întâlnire de tip pre-consultare locală în vederea elaborării pachetului legislativ pentru un minerit sustenabil şi dezvoltarea durabilă a comunităţilor.
“Vor participa reprezentaţi ai ONG-urilor și ai administraţiei publice locale, senatori și deputaţi, reprezentaţi ai sindicatelor și patronatelor, dar și ai instituţiilor cu responsabilităţi în domeniu, care, într-un cadru lărgit vor dezbate tema principală a viitoarei strategii pentru un minerit modern, în contextul european actual: România 2035 – ţara cu minerit durabil, transparent şi curat – factor de progres economic, pentru bunăstarea cetăţenilor. Dezbaterile vor fi moderate de Sorin Găman, director general adjunct în Ministerul Economiei, Comerţului și Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, coordonatorul Grupului de Lucru Interministerial pentru Strategia Minieră 2017 – 2035. Obiectivele pentru această etapă urmăresc implicarea autorităţilor şi a cetăţenilor în luarea deciziilor – proces care să reflecte valorile, opiniile şi experienţa comunităţii, transparenţa şi accesul la informaţii şi sprijinirea implementării şi monitorizării strategiei şi a programelor/proiectelor, manualelor de bune practici, în beneficiul comunităţilor”, arată reprezentanții Ministerului Economiei.
O dezbatere similară a avut loc în urmă cu două săptămâni la Alba Iulia. Valea Jiului a fostt reprezentată de edilii localităților, dar și de Petre Nica, președintele Sindicatului Muntele.
[slideshow_deploy id=’13835′]