Deschidere festivă a anului universitar
Deschiderea anului universitar 2016-2017 a avut loc la Universitatea Petroșani într-un cadru festiv. La eveniment au luat parte studenții, reprezentanții instituției de învățământ superior, autorități locale și județene.
“Deschiderea noului an de învăţământ este un moment de bilanţ, dar şi de stabilire a unor noi direcţii de acţiune, noi abordări privind managementul universitar. Universitatea noastră a trecut printr-o perioadă de transformări atât în ceea ce priveşte diversificarea programelor de studii, cât şi a conţinutul pregătirii studenţilor, adaptat la cerinţele economiei de piaţă. Dezvoltarea învăţământului din ţara noastră trebuie privită ca un scop în sine, ca o condiţie primordială a dezvoltării durabile, prin asigurarea factorului fundamental al acestuia, resursa umană, care reprezintă singurul capital generator de progres, învăţământul superior având în acest context o contribuţie directă la formarea de specialişti şi manageri atât de necesari societăţii noastre. Din această perspectivă autonomia universitară, posibilitatea de decizie la nivel local au drept scop simplificarea şi armonizarea programelor de studii în perspectiva confruntării pe o piaţă a muncii integrată în spaţiul european şi internaţional. Dispunem de tot ce este necesar pentru a le oferii studenţilor servicii atractive”, le-a spus rectorul Universităţii Petroşani, Radu Sorin Mihai, celor prezenţi
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Sorin Vasilescu, susţine că instituţia de învăţământ superior din Valea Jiului reprezintă pilonul unei dezvoltări pentru întreg judeţul Hunedoara.
“Este un moment deosebit când începe anul universitar. Etse un moment de bilanţ, este un moment de speranţă, atât pentru boboci cât şi pentru ceilalţi studenţi, care îşi fac planuri. Este foarte important pentru cariera profesională ceea ce faceţi în aceşti ani de studenţie, fără cunoştinţe temeinice nu veţi reuşi să aveţi o carieră de succes, este important să abordaţi cu determinare aceşti ani de studenţie. Universitatea din Petroşani etse cu veche tradiţie, recunoscută atât la nivel european cât şi mondial şi este emblematică pentru judeţul Hunedoara. Trebuie ca împreună cu autorităţile locale, Consiliul Judeţean, Universitatea din Petroşani să devină un pol de dezvoltare regională. Şi dacă tradiţia şi-a câştigat-o din minerit şi viitorul trebuie să fie tot mineritul, chiar dacă la nivel naţional şi local mineritul trece printr-o perioadă critică, la nivel european şi mondial există posibilităţi astfel încât băncile universităţii să se umple an de an de studenţi veniţi din alte părţi”, le-a spus celor prezenţi, vicepreşedintele CJH, Sorin Vasilescu.
Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani, absolvent al Universităţii Petroşani, dar şi cadru didactic îi îndeamnă pe studenţi să îşi consolideze cunoştinţele, pentru că numai aşa prin profesionalism pot fi depăşite toate obstacolele cu care se confruntă Valea Jiului.
“E o onoare pentru mine să fiu prezent alături de dumneavoastră la un moment atât de important, în acelaşi timp sunt mândru că şi eu sunt absolvent al acestei universităţi. E o mare provocare pentru noi toţi ceea ce va trebui să se întâmple în comunitatea noastră, în Valea Jiului şi în judeţul Hunedoara în perioada următoare şi mă bazez foarte mult pe parteneriatul cu Universitatea din Petroşani, pe mediul academic împreună cu care vom găsi cele mai bune soluţii astfel încât să putem să depăşim aceste provocări şi probleme care ne stau în faţă. Chiar dacă Univesitatea din Petroşani are un stigmat al mineritului sunt sigur că mineritul va exista, chiar dacă nu la aceeaşi dimensiune. Pentru voi, studenţii, este foarte important să aveţi o pregătire de bază, să profitaţi de aceşti ani în care sunteţi studenţi, să acumulaţi cât mai multă informaţie pentru a fi cât mai bine pregătiţi pentru ceea ce urmează după absolvirea facultăţii. Sunt convins că veţi putea să faceţi faţă tuturor provocărilor”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.
Universitatea din Petroşani şi-a ocupat toate locurile bugetate atât la studiile universitare de licenţă, cât şi la cele de masterat.
[slideshow_deploy id=’13835′]