Județul Hunedoara, prin Agenția de Dezvoltare Economico-Socială, va fi prezent la cea de-a 36 ediție a Târgului de Turism al României. Un eveniment care își propune să promoveze turismul și tradițiile locale din fiecare zonă a țării. Pentru ca prezența județului Hunedoara la târg să-și atingă scopul, acela de a aduce turiști în județ, de a promova obiectivele istorice, zonele de interes cultural și de agrement, noua echipă a Agenției de Dezvoltare Economico-Socială, Consiliul Județean Hunedoara și Camera de Comerț au dorit să se consulte cu reprezentanții zonelor de atracție turistică din județ.
Scopul întâlnirii, care a avut loc la sediul CJ Hunedoara în data de 19 octombrie 2016, a fost acela de a găsi cele mai bune soluții și modalități de promovare a județului la această nouă ediție a TTR, în contextul în care evenimentul se desfășoară înaintea sărbătorilor de iarnă și a deschiderii sezonului în zona montană.
Este, de altfel, pentru prima dată când operatorii din turism, reprezentanții instituțiilor care administrează monumente istorice au o astfel de întâlnire punctuală, organizată la inițiativa conducerii ADEH.
Județul Hunedoara participă la târgul de la Romexpo cu un stand cu o suprafață de 57,75 mp, ce va fi amenajat în pavilionul C, de maxim interes. În urma discuțiilor, s-a hotarât să se pună accentul pe promovarea stațiunilor Straja, Parâng și Râușor, a sporturilor montane care se pot practica aici, a posibilităților de cazare și a obiectivelor care pot fi vizitate în împrejurimi. O altă componentă importantă vizează promovarea obiceiurilor și tradițiilor populare din această perioadă a anului. În plus, vor exista la stand mici evenimente care să atragă cât mai mulți vizitatori: de la degustări de produse specifice județului Hunedoara, la filme de prezentare a celor mai reprezentative zone din județ, până la mini-spectacole susținute de artiști profesioniști și amatori.
Târgul se adresează, în egală măsură, și agențiilor de turism care își pot face o idee despre oferta bogată și diversificată care există în județul Hunedoara, nu doar în perioada sezonului de iarnă.
La întâlnirea de miercuri, 19 octombrie 2016, au participat: Constantin Tinca – directorul Castelului Corvinilor Hunedoara, Liliana Țolaș – directorul Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, Alin Suciu – Cetatea Devei, Vladimir Brilinsky – administratorul sitului Sarmizegetusa Regia, Maria Orlandea – Muzeul Aurului Brad, Alin Alimpesc – Administrația Parcului Național Retezat, Veronica Bârlea – Cetatea Mălăiești, Traian Melha – Băile Daco-Romane Geoagiu Băi, Bianca Marcu – Primăria Orașului Geoagiu, Ioan Sicoe – Direcția Județeană de Cultură, Tatiana Rovinaru – președintele Asociației Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice din județul Hunedoara, Andreea Mateiaș – reprezentantul Hotel Rusu Parâng, Corina Silaghi, Mihaela Dobre și Sanda Moroșan – administratori de pensiune în Straja, Dorin Chiriță – președintele Asociației ”Pro Straja”, Emil Părău – administratorul SC Comexim-R SRL Lupeni. Consiliul Județean Huneodara a fost reprezetat de vicepreședintele Mircea Bobora și consilierul județean Eduard Felciuc, Camera de Comerț Hunedoara a fost reprezentantă de Crinela Gafton, director general, și ADEH Hunedoara de directorul Radu Barb.
[slideshow_deploy id=’13835′]