Natalia Elena Intotero: “Românii merită locuri de muncă mai bine plătite, nu salarii de mizerie”
Guvernul Cioloş a decis să îngheţe salariul minim. Astfel, la bilanţul ” ZERO” al Guvernului Cioloş, mai poate fi adăugat încă un “zero”.
Zero creştere a salariului minim începând cu ianuarie 2017. Argumentul ministrului de finanţe în sprijinul măsurii a fost că o eventuală creştere a salariului minim „poate afecta semnificativ competitivitatea României.” Sau altfel spus, în condiţiile unei creşteri economice semnificative, guvernul continuă să ia măsuri împotriva românilor şi refuză să transfere bunăstarea în buzunarele oamenilor.
Datele statistice de la nivelul anului 2015 au evidenţiat o tendinţă extrem de îngrijorătoare. Peste un milion de angajaţi aveau salariul minim pe economie, de 12 ori mai mulţi decât cu trei ani înainte. Iar în 2014 unul din cinci angajaţi a câştigat doar 900 de lei brut/lună, conform informaţiilor oferite de Inspecţia Muncii.
Această stare de fapt trebuia remediată fără amânare şi Guvernul Victor Ponta şi-a asumat responsabilitatea de a găsi o soluţie în beneficiul oamenilor. Astfel că, în perioada 2012-2015, Guvernul Victor Ponta a reuşit să scoată 1,2 milioane de oameni din zona risculului de sărăcie, lucru confirmat de statistica Eurostat.
“Suntem convinşi că România are resursele necesare pentru eradicarea sărăciei. Prin programul PSD de guvernare, ne-am propus ca obiectiv prioritar reducerea cu încă 1,5 milioane a celor care astăzi încă se află în această zonă”, ne-a spus Natalia Elena Intotero.
Programul de guvernare PSD prevede creşterea salariului minim de la 1.250 de lei în 2016 la 1.450 de lei în 2017, 1.550 de lei în 2018, 1.650 de lei în 2019 şi 1.750 de lei în 2020. “Vorbim despre o creştere de 40% care se va resimţi în buzunarele tuturor românilor şi care va proteja angajaţii de o posibilă tendinţă a angajatorilor de recompensare a muncii în mod inadecvat”, a încheiat Natalia Elena Intotero, candidat PSD pentru Parlamentul României.
[slideshow_deploy id=’41111′]