Ciuperci cu rosii
Ingrediente:
500 g ciuperci Champignon
o ceapa mare, taiata solzisori
o lingura ulei
7-8 rosii mari, coapte, fara coaja
1 ardei gras
o jumatate de lingurita boia
3 frunze dafin
sare
o legatura patrunjel
Mod de preparare:
Ciupercile se curata, se spala si se taie cubulete sau felii groase, dupa preferinta.
Într-o cratita adânca se pune la încins o lingura de ulei. Se adauga ceapa si se caleste 1-2 minute, pâna capata o culoare aurie. Când este gata, se pun ciupercile si se înnabusa, amestecând din când în când.
Când si-au lasat apa, se adauga rosiile taiate cubulete, ardeiul gras taiat fâsiute, boia si frunzele de dafin. Se potriveste de sare si se adauga o cana de apa. Se lasa la fiert, la foc mediu, 30-40 de minute, pâna ce legumele se înmoaie.
Cu 5 minute înainte de a opri focul, se adauga patrunjelul tocat marunt si se amesteca.
Ciupercile se servesc calde, ca atare sau ca garnitura la diverse mâncaruri cu carne.
O reteta oferita de feellikecooking.ro.
bucataria.realitatea.net
[slideshow_deploy id=’13837′]