Cristinel Popa, celebrat pe 15 februarie la CĂLAN
Cristinel Popa s-a născut în Miroslovești, județul Iași, la 15 februarie 1960 și a devenit călănean prin ”adopție” la sfârșitul anilor `80.
Cariera lui de profesor și antrenor este meritorie până la superlativ, el fiind formatorul unora dintre cei mai mari campioni ai României la Taekwon-do I.T.F. și un modelator de oameni și caractere. Esteunul dintre pionierii acestei arte marțiale în România, care prin formare și educație a devenit un promotor desăvârșit al sportului și al mișcării pentru sănătatea copiilor și adulților.
Activitatea lui profesională de antrenorat este de notorietate internațională, iar rezultatele obținute în cariera lui de sportiv și antrenor, reprezintă încă deziderate de atins pentru cea mai mare parte a tinerilor practicanți ai Taekwon-do.
Ceea ce nu toată lumea știe despre Cristi este faptul că deține titlul de ANTRENOR EMERIT (ordinul A.N.S. nr.202/16.12.2003), că a primit din mâna președintelui țării MEDALIA MERITUL SPORTIV CLASA A II-A (Decret Prezidențial nr.1071/10.12.2004) și că este cetățean de onoare al orașului Călan.
De-a lungul carierei sale a câștigat nenumărate trofee, diplome și premii.
Este membru fondator al Federației Române de Taekwon-do I.T.F. și conducător și antrenor al mai multor structuri orășenești și județene, fiind pentru o lungă perioadă și antrenor al lotului național.
De asemenea este organizator și coorganizator, prin aceste structuri, al mai multor competiții naționale și internaționale.
Sportivii lui au obținut peste 160 de titluri naționale (la individual și pe echipe) de-a lungul anilor competiționali, precum și peste 70 de medalii și alte importante titluri internaționale și chiar mondiale.
Până în prezent a antrenat peste 2500 de sportivi doar în județul Hunedoara.
Cu începere din 2005 a devenit Arbitru categoria I.
Lui Cristinel Popa orașul Călan îi datorează faima sportivă a ultimilor 30 de ani.
El a rămas, în pofida rezultatelor sale ca sportiv și antrenor, un om modest, un prieten de nădejde și un veșnic ”luptător” …
Felicitări, pentru tot ceea ce faci, Cristi! Pentru noi este o onoare să te cunoaștem!
[slideshow_deploy id=’24093′]
« Apa Serv demarează un nou proiect de modernizare a unei rețele de apă din Petroșani (Știre anterioară)
(Următoarea știre) Fara vize in Canada – acordul CETA a fost adoptat in Parlamentul European »