Hoții de identitate sunt cei care comit acel tip de frauda de care ar trebui să te temi. Hoții pot falsifica cărți de credit cu informație reală pe care o obțin online. Ei fac, de asemenea, cărți de identitate false și cumpără produse scumpe dintr-un magazin pe care le vând apoi. Astfel de persoane sunt implicate în fraudă cu cărți de credit, o ilegalitate foarte ușor de făcut pentru ei. Trebuie să fii atent și dacă faci un împrumut rapid online.
Poate te întrebi cum pot hoții cumpăra informații pentru cărțile de credit online. Răspunsul este foarte simplu. Fiecare card de credit are o dungă magnetică care conține informații bancare. Hoții au foarte ușor acces la datele stocate pe computer. Astfel ei fură acele date confidențiale și le vinde online. O altă problemă sunt cardurile de debit. Este vorba de banii din contul tău bancar. Dacă un hoț obține informația de pe cardul de debit și o folosește, banii tăi au dispărut înainte să convingi banca să-ți dea banii înapoi. Astfel, cardurile de credit sunt mai sigure decât cardurile de debit.
Totuși, cum te poți proteja? Lucrul cel mai important pe care poți să-l faci este să stai cu ochii pe conturile tale. Acest lucru nu înseamnă să îți verifici tranzacțiile o dată pe lună. De asemenea, să ai grijă când faci cumpărături online deoarece este foarte ușor pentru hoți să creeze un magazin online fals care are ca scop să adune informații de pe cardurile de credit. Aceste magazine vând lucruri la prețuri foarte mici și cer foarte multe informații personale. Nu ar trebui să cumperi nimic de la cineva care îți trimite e-mailuri. Un asemenea e-mail poate spune că informațiile de pe cardul tău de credit expiră și ar trebui să te loghezi pe un site pentru a îți actualiza informațiile, altfel contul tău va fi închis. Fii atent și când faci un credit doar cu buletinul. Astfel hoții îți pot fura identitatea și finanțele tale.
Un alt lucru pe care ar trebui să-l știi este să eviți să îți pui adresa de e-mail pe un site deoarece poți deveni ținta hoților. Nu comunica informații personale nimănui sau nu scrie pe diverse site-uri datele tale de pe card sau de pe cartea de identitate. Încearcă să accesezi site-uri sigure dacă vei completa date personale. Când ești online pe laptop sau computer și accesezi un anumit site, multe date personale sunt trimise de pe computer pe acel website și hoții pot avea acces la acest transfer de informație de la tine către website.
Este posibil să te întrebi cum îți poți proteja datele online. Multe bănci folosesc întrebări online pentru a afla mai multe date personale. Aceste întrebări online îi pot ajuta pe hoți să capteze întrebările tale. De aceea, nu folosi informații reale pentru a-i deruta pe cei ce intenționează să fure identitatea ta și banii din cont. De exemplu, dacă ești întrebat în ce oraș locuiești, nu ești obligat să dai informația reală. Fii vigilent deoarece identitatea și finanțele tale pot fi în pericol.