Primăria Orașului Petrila continuă campania „Petrila orașul nostru, al tuturor!”
Începută în forță chiar pe data de 1 martie, campania „Petrila orasul nostru, al tuturor!” continuă de data aceasta la un alt nivel, mult mai amplu decât am putea să ne gândim atunci când vorbim de curățenia orașului.
Acțiunea se derulează în aceste zile pe străzile „Minei” și „Al. Sahia”, în cartierele „Tudor Vladimirescu” și „22 Decembrie”, urmând să se ajungă, rând pe rând, în toate cartierele și pe toate străzile orașului Petrila.
Edilii petrileni au trecut la capitolul al doilea al acțiunii, de data aceasta declarând război tuturor cotețelor și gardurilor construite ilegal și montate într-un mod inestetic, fără a avea aprobarea sau avizul organismelor aflate în drept. Având la dispoziție echipe formate din angajați ai primăriei și ai societății de salubrizare, edilii au trecut la treabă, acțiunea lor fiind privită cu scepticism la început de cetățenii Petrilei. Privind lucrările și rezultatele pe ansamblu, ulterior a început să apară chiar sprijinul acestora, fiecare dintre ei dorind să contribuie cu ce se poate în susținerea acestor acțiuni menite să aducă îmbunătățiri majore imaginii orașului.
„Primăvara, anotimpul care ne bucură pe toți, începem să prindem viață, energie și ne dorim să vedem în jurul nostru alei și străzi curate, spații verzi, pomi înfloriți, flori viu colorate și trandafiri înfloriți. Ce poate fi mai plăcut decât să locuiești în astfel de locuri?
Am început în orașul Petrila o campanie, împreună cu angajați ai primăriei și societății de salubrizare, în care am declarat război gunoaielor, cotețelor și gardurilor construite și montate ilegal din fața blocurilor, persoanelor iubitori ai animalelor de companie care nu respectă legislația în vigoare, a mașinilor parcate ilegal pe spațiile verzi. În acest context vreau să atrag atenția că Petrila este orașul în care locuim cu toții și responsabilitatea ne aparține nouă tuturor pentru a avea un oraș mai curat.
Dacă nu doriți să contribuiți la curățenia orașului, vă rog lăsați-ne să o facem noi și nu obstrucționați acest lucru, din respect pentru cetățenii care doresc un oraș curat și frumos, deși mi-aș dori ca inițiativa să vă aparțină.
Vă mulțumesc pentru înțelegere și aștept, pe această temă sugestiile dumneavoastră”, este mesajul transmis cetățenilor orașului Petrila de către viceprimarul Dorin Curtean.
Primăria orașului Petrila face un apel adresat cetățenilor care, prin acțiuni proprii de curățenie a grădinilor și toaletare a pomilor, obțin ca rezultat resturi vegetale, crengi ș.a, să se adreseze primăriei pentru a putea trimite utilajul de tocat aceste resturi, în mod complet gratuit.
Poliția locală a orașului Petrila face un apel la spijinul cetățenilor în depistarea tuturor acelora care încalcă regulile de conduită civică. Făcând o paranteză la acest subiect, aflându-mă într-o acțiune de presă, un cetățean aflat la vârsta a treia a aruncat gunoiul pe malul Jiului chiar acolo în fața mea, fără nicio jenă. Am apelat la sprijinul poliției locale și acesta a fost prins și sancționat pentru această faptă. Numai cu ajutorul dumneavoastră astfel de fapte nu se vor mai petrece, cereți sprijinul poliției locale și vă garantez că acesta nu va întârzia să apară.
Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Petrila, informează cetățenii orașului Petrila că în perioada de primăvară, ca urmare a acţiunilor de igienizare a terenurilor agricole, grădinilor şi curţilor de vegetaţie uscată şi resturi menajere, creşte riscul producerii unor incendii. În lipsa respectării normelor specifice de apărare, acestea se pot propaga cu uşurinţă la fondul forestier sau la gospodării.
Se recomandă respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor specifice utilizării focului deschis. Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face numai în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii.
De asemenea, în această perioadă creşte şi pericolul izbucnirii incendiilor de pădure din cauza focurilor deschise lăsate fără supraveghere, jocului copiilor cu focul, fumatului în locuri cu pericol de incendiu şi, mai ales, acţiunilor voite ale unor cetăţeni, în special de la sate, de a arde vegetaţia uscată de pe izlazurile, păşunile şi terenurile virane din aproprierea pădurilor.
Campania „Petrila orașul nostru, al tuturor!” continuă și în zilele următoare, sprijiniți aceste acțiuni, ne sunt adresate nouă, tuturor.
[slideshow_deploy id=’27126′]