Plan Urbanistic Zonal pentru Straja
Cabanele din Straja au fost construite fără a ține cont de vreo normă. Fiecare a construit cum a putut, iar acum vine data scadenței. Până la data de 30 iunie, fiecare cabană trebuie să intre în legalitate în ceea ce privește securitatea la incendiu. Primarul interimar al municipiului Lupeni susține că cine nu se va conforma cerințelor va pierde autorizația.
“Noi am dat autorizație, conform legii, până în 30 iunie. Am discutat cu ei, am avut ședințe permanente și le-am spus că nu etse de glumit. Cine nu va respecta, nu va avea autorizație din 30 iunie. Nu există portițe. Fiecare trebuie să își regleze cabana după cerințele respective. Din punct de vedere urbanistic așa a fost atunci, toți la grămadă, nu s-a ținut cont de nimic. Problema este că a intervenit parcelarea zonelor a câte 250 de metri pătrați, iar acolo una este cu risc 5, alta cu risc 1, iar toate cabanele care se află pe acea parcelă primesc riscul de la cea mai proastă cabană care se află pe perimetrul respectiv”, a declarat Iacob Mesaroș, primarul interimar al municipiului Lupeni.
Pentru Straja au fost cuprinse sume de bani în bugetul pe acest an în vederea realizării planului urbanistic zonal. Edilii vor, totodată, să extindă rețeaua de hidranți din stațiunea montană.
“Noi am prins pe buget o sumă de 70.000 de lei pentru a avea un PUZ separat pentru Straja și 50.000 de lei pentru a face un studiu privind noile rețele de hidranți care să vină pe toate cele 5 străduțe din Straja, separat de ceea ce este acum. Încercăm ca din partea primăriei să îi ajutăm cum putem”, a mai subliniat sursa citată.
Doar opt cabane de la Straja sunt autorizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara, în condițiile în care sute de cabane şi pensiuni îşi desfăşoară activitatea în zona turistică. Termenul limită până la care situația poate fi rezolvată este 30 iunie.
[slideshow_deploy id=’13837′]