Trei linguriţe pe zi pentru sănătate. Luptă împotriva alergiilor
Este una dintre cele mai longevive plante. Poate trăi până la 600 de ani. Are efecte importante asupra sănătăţii.
Cimişirul (sau merişorul) este de fapt folosit ca planta ornamentala, putine persoane stiind ca frunzele lui contin un alcaloid cu puternica actiune inhibitoare asupra celulelor canceroase.
Denumire știinţifică: Buxus sempervirens.
Prezentare. Este una dintre cele mai longevive plante. Poate trăi până la 600 de ani. Nu prea înalt (maximum șapte metri), cimișirul este un arbust întâlnit în păduri, mai ales în cele aflate în zone calcaroase. Chiar și frunzele acestui venerabil sunt deosebite, adică nu sunt întotdeauna verzi, culoarea lor fiind, uneori, roșie sau portocalie. Deci, dacă veţi întâlni în pădure un asemenea arbust, trebuie să știţi că el nu vestește toamna, ci că așa îi este felul. Cimișirul face parte din familia celastraceelor.
Valenţe terapeutice au rădăcinile, coaja și frunzele. Din acestea se prepară infuzie, decoct sau tinctură.
Substanţe active importante: vitamine (vitamina C, în primul rând), rășină, tanin și mai ales o substanţă rară – buxenina.
Utilizat în terapiile antidrog
Datorită calităţii lui de a întări sistemul imunitar, cimişirul este utilizat ca tratament în clinicile din Franţa, pentru dependenţii de droguri, dar şi a celor infestaţi cu virusul HIV. Pacienţii au arătat o îmbunătăţire considerabilă a imunităţii şi au înregistrat un plus de memorie şi de putere de concentrare. Totodată, merişorul duce la creşterea nivelului energetic, înlocuind cu succes cafeaua. Atenţie însă, consumat în cantităţi mari, poate determina creşterea tensiunii arteriale!
Ceaiul de cimişir acţionează ca un calmant la nivelul sistemului nervos şi combate stările nervoase, crizele de isterie, dând o stare de bine şi de confort. Acest remediu natural vă scapă de nevroze şi vă aduce liniştea, eliberându-vă de stres.
Luptă împotriva alergiilor
Merişorul este o adevărată gardă de corp pentru organismul dumneavoastră, întărindu-l. Acesta ajută în „selectarea” radicalilor liberi ce intră în contact cu organismul, înlăturând atât viruşii, cât şi bacteriile din atmosferă şi din hrană. Este recomandat consumul ceaiului de cimişir în special în anotimpul rece, când organismul nu este vitaminizat cum trebuie, iar imunitatea este mai scăzută. Trebuie ţinut cont de faptul că, deşi luptă împotriva alergiilor, nu este de ajutor celor care au deja alergie la polen.
PREPARARE: Taie frunzele tinere ale acestui gard viu pana ce aduni 300 de grame. Asa proaspete cum sunt, se vor taia marunt. Timp de sapte zile, pune frunzele tocate la macerat in 2 litri de alcool de 30-40 de grade. Ai grija ca borcanul sa fie inchis ermetic! Dupa trecerea perioadei, filtreaza si pune in sticlute de culoare inchisa.
ADMINISTRARE: In primele 5-7 zile, ia cate o lingurita de trei ori pe zi, inaintea meselor principale. Apoi, vreme de doua luni, cate o lingura diluata in ½ pahar cu apa, inainte de mese, de trei ori pe zi.
RECOMANDAT PENTRU: cancer de vezica urinara, de rinichi si de colon, aflate in faze avansate.
ziuadecj.realitatea.net
[slideshow_deploy id=’17636′]