Plăcinta cu mere
Mod de preparare
Merele se curata de coaja, se taie in sferturi si scot samburii, apoi se rad pe razatoarea mare sau cu ajutorul mixerului.
Se freaca faina cu untul, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat.Se pastreaza albusul de la un ou.
Se imparte coca in doua foi.
Se aseaza intr-o tava de 25/35 cm prima foaie; se aseaza peste ea merele stoarse bine de suc.
Se presara cu zahar si scortisoara.
Se aseaza a doua foaie , care se inteapa din loc in loc cu furculita.
Se bate albusul ramas si se unge cu el foaia superioara.
Se da la cuptorul incins dinainte la 160 de grade ,timp de cca 45 de minute sau pana placinta devine aurie.
Se taie dimensiunile dorite.
Pofta buna!
Se freaca faina cu untul, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat.Se pastreaza albusul de la un ou.
Se imparte coca in doua foi.
Se aseaza intr-o tava de 25/35 cm prima foaie; se aseaza peste ea merele stoarse bine de suc.
Se presara cu zahar si scortisoara.
Se aseaza a doua foaie , care se inteapa din loc in loc cu furculita.
Se bate albusul ramas si se unge cu el foaia superioara.
Se da la cuptorul incins dinainte la 160 de grade ,timp de cca 45 de minute sau pana placinta devine aurie.
Se taie dimensiunile dorite.
Pofta buna!
Sursa: gustos.ro
[slideshow_deploy id=’13835′]
« Măsuri drastice împotriva muncii la negru. Firmele care folosesc muncitori fără contract riscă să fie închise (Știre anterioară)
(Următoarea știre) Angajații Gărzii Naționale de Mediu, în grevă generală pe termen nelimitat. Sindicaliştii susţin că nu au mai beneficiat de o creştere salarială din anul 2009 »