Cazul cugireanului care l-a făcut knockout pe șoferul hunedorean, după o șicanare în trafic: Oamenii legii așteaptă plângeri și certificate medico-legale. Ce prevede legea
Bărbatul din Cugir, care l-a făcut knockout pe șoferul din Hunedoara, într-o benzinărie din Orăștie, după o șicanare în trafic, s-a ales cu dosar penal deoarece filmulețul a fost publicat pe internet și s-a făcut o sesizare la numărul de urgență 112.
Incidentul este încadrat la infracțiunea de loviri sau alte violențe, iar acțiunea penală s-ar fi pus în mișcare doar la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, dacă scena nu ar fi fost filmată.
Chiar dacă dosarul s-a întocmit din oficiu, oamenii legii așteaptă ca ambele părți audiate să-și susțină punctul de vedere printr-o plângere și cu un certificat medical doveditor.
Legea prevede, în cazul infracțiunii de loviri sau alte violențe, că părțile să se poată împăca, iar astfel dosarul nu va fi trimis în judecată.
Aceasta ar fi, potrivit filmării, cea mai bună variantă pentru bărbatul din Cugir, însă, potrivit polițiștilor și precedentelor judiciare, în funcție de leziunile pe care le-a suferit hunedoreanul, s-ar putea schimba încadrarea juridică, în vătămare corporală.
Până în momentul de față niciuna dintre părți nu a depus plângere, însă au un termen legal de 90 de zile în care pot uza de acest drept.
De asemenea, polițiștii, sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăștie, efectuează cercetări cu privire la circumstanțele comiterii faptei, urmând ca la finalizare să fie propuse măsuri.
Din fericire, starea de sănătate a hunedoreanului nu este atât de gravă precum ar fi părut la prima impresie după vizionarea filmulețului, care a devenit viral pe internet. În momentul de față el nu este în spital, iar medicii se vor pronunța cu privire la starea lui de sănătate.
Ancheta este într-o fază incipientă și își va urma cursul.
Infracțiunea de loviri sau alte violențe, potrivit noului cod penal:
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
ziarulunirea.ro
[slideshow_deploy id=’13837′]