Alpinista hunedoreană Alexandra Marcu a reușit să cucerească vârful Chimborazo (6.268m), din Anzi

Alpinista Alexandra Marcu a reușit să cucerească luni după-amiază vârful Chimborazo (6.268 m), din Munții Anzi (Ecuador), la capătul unui efort cu ore întregi de urcuș pe o pantă foarte înclinată și pe o vreme extrem de rece.

„A fost o ascensiune extrem de dificilă, cu ore întregi de urcuș pe o pantă foarte înclinată și temperaturi extrem de joase, dar am reușit!”, a scris tânăra de 20 de ani pe pagina ei de socializare.

Ea a menționat că în scurt timp va posta mai multe fotografii despre locurile, oamenii și experiența prin care a trecut.

Alexandra a plecat în această expediție din Munții Anzi la jumătatea lunii septembrie împreună cu tatăl său, Dan Marcu, cel care o însoțește, de regulă, în ascensiunile montane.

Chimborazo este cel mai înalt vârf din Ecuador, el fiind considerat un vulcan inactiv. Ca particularitate, specialiștii apreciază că Chimborazo este cel mai îndepărtat loc de pe suprafața planetei noastre față de centrul Pământului, fiind situat la o distanță de 6.384,4 km de acesta.

Vârful Chimborazo este situat în Cordiliera Occidentală din Anzi, în centrul Ecuadorului, la 150 km sud-sud-vest de capitala Quito.

Tânăra alpinistă Alexandra Marcu, din Deva, este cunoscută pentru faptul că a escaladat primii șase dintre cei mai înalți vulcani ai lumii.

În ianuarie 2015, ea reușea să cucerească, la numai 17 ani, cel mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado (6.893 metri), fiind astfel cea de-a treia femeie din lume care reușește să escaladeze cu succes acest vulcan din Chile.

Alexandra Marcu este și cel mai tânăr alpinist din Europa care a urcat pe vulcanul Pico de Orizaba (Mexic) și cel mai tânăr român care a escaladat masivul Kazbek, din Georgia.

Ea a fost declarată ‘Ambasador al turismului românesc’, propunerea de acordare a acestui titlu onorific fiind făcută de către Federația Patronatelor din Turismul Românesc, cu prilejul Târgului Național de Turism din 20 noiembrie 2016.

AGERPRES

[slideshow_deploy id=’19661′]