Calculatoare moderne pentru copiii din Hunedoara
În secolul vitezei și a tehnologiei sunt copii care nu știu cum arată un calculator. În sprijinul școlilor și a ONG-urilor vin companiile Enel și Ateliere fără Frontiere.
“Şcoli, licee, grădinițe și asociații care sprijină educația în comunitățile defavorizate din județele: Arad, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Ialomița, Ilfov, Giurgiu, Hunedoara, Timiș, Tulcea, București mai au la dispoziţie 4 zile pentru a se înscrie în proiectul „Toată lumea intră în jocul educației IT””, arată o informare a ENEL.
În cadrul proiectului, 400 de calculatoare vor ajunge către tinerii din zone defavorizate, cu ajutorul Asociației Ateliere Fără Frontiere şi al companiilor grupului Enel în România. Participanţii mai au la dispoziţie 4 zile pentru înscrierea online în cadrul proiectului, prin completarea formularului de înscriere disponibil pe platforma www.educlick.ro, până la data de 09.10.2017.
“Orice copil merită să descopere și să învețe. Este responsabilitatea noastră, a tuturor, sa le asigurăm unelte care să le stimuleze curiozitatea înnăscută și să îi pună în valoare. Azi, calculatorul este o unealtă indispensabilă în procesul educațional, cu atât mai mult cu cât majoritatea covârșitoare a joburilor de mâine vor necesita abilități digitale. Este atunci cu atât mai important ca tinerii din comunități defavorizate să beneficieze de sanse egale și de aceleași posibilități de a învăța prin mijloace moderne și de calitate », mai arată comunicatul remis presei.
Proiectul « Toată lumea intră în jocul educației IT » organizat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere și susținut de către companiile Enel în România vine în sprijinul structurilor din comunitățile defavorizate din regiunile Banat, Dobrogea și Muntenia-Sud, care au nevoie de calculatoare pentru a desfășura proiecte de educație dedicate copiilor și tinerilor, dar nu dispun de mijloacele necesare achiziționării lor.Calculatoarele au fost colectate din cadrul companiilor Enel de către echipa Ateliere Fără Frontiere și recondiționate la atelierul de inserție socio-profesională din București de către persoane aflate în dificultate. Ele au căpătat astfel o noua viață și acum beneficiază de garanție și software-ul necesar unei bune funcționări.
[slideshow_deploy id=’17636′]