În cursul zilei de vineri, 13 octombrie s-a derulat prima întâlnire cu cetățenii din zonele integrate în proiectul ”Acum pentru Viitorul Vulcanului”, derulat de Primăria Vulcan și partenerii săi, în cadrul Grupului de Acțiune Locală, GAL, constituit în susținerea acestui proiect.
Realizat cu finanțare europeană, proiectul se derulează în mai multe etape și are ca principal obiectiv, stabilirea unui nou tip de dialog dintre administrația publică locală și grupurile de cetățeni care trăiesc în cartierele: Colonia de Jos, Crividia, Centrul Vechi, Morișoara și Micro 3 B.
Potrivit primarului municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, acest tip de dialog urmărește ca prin liderii de grupuri desemnați la nivelul fiecărui cartier, să se poată ține legătura cu reprezentanții administrației, în scopul îmbunătățirii calității vieții din zonele vizate dar și în scopul creșterii civismului la un număr cât mai mare de cetățeni. ”În această etapă se lucrează la elaborarea Strategiei dedicată zonelor vizate în proiect, la baza căreia stau toate propunerile cetățenilor coroborate cu viziunea administrației publice locale, inclusă în Strategia de Dezvoltare a Vulcanului”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
La întâlnirea de vineri au participat primarul Vulcanului – Gheorghe Ile, managerul de proiect Monica Munteanu și echipa de proiect: Capriș Cosmin, Popa Cristian, Hlușcu Aurica, Mihu Rodica, Drăgoi Ovidiu, Postolache Nicoleta, Velea Petrica, Scoruș Mihaela, Tătărcan Elena iar din partea partenerului INTERCULTURAL: Gorăcel Ion şi Pungă Irina. Au fost de asemenea prezenți ofițerii de proiect OIR POSDRU – Regiunea Vest- Sergiu Dan și Iulius Bedea, care au subliniat importanța obținerii finanțării pentru acest proiect și nevoia organizării acestor întâlniri, cât mai aproape de cetățenii vizați.
Cetățenii din cartierele Colonia de Jos și Crividia prezenți la această întâlnire, au solicitat prin opiniile lor includerea în Strategia proiectului:
– lucrări de infrastructură rutieră,
– îngrijirea aspectului străzilor,
– crearea de locuri de joacă pentru copii
– crearea de locuri de muncă.
”Vocea unora dintre cetățenii care au dobândit experiența muncii în străinătate, exprimă în mod evident un alt nivel de înțelegere a conviețuirii, a respectului reciproc, a păstrării curățeniei și ordinii în spațiul locativ dar și în cartierele vizate în general, prin creșterea responsabilității individuale, a corectării atitudinilor civice greșit educate. Aceste întâlniri vor continua până la finalul lunii octombrie, când toate propunerile strânse de cei implicați, vor fi cuantificate și incluse în Strategia proiectului, urmând ca pe baza acesteia să se treacă la etapa de realizare de proiecte noi dedicate cerințelor cetățenilor, în acord cu posibilitățile administrației publice locale”, a mai adăugat primarul Gheorghe Ile.