Aerul curat costă 1,9 miliarde de euro
1,9 miliarde de euro sunt necesare pentru modernizarea termocentralelor din țară, arată un studiu al ecologiștilor de la Greenpeace. Activiștii de mediu cer închiderea termocentralelor poluante.
„Decât să investească două miliarde de euro într-o industrie scumpă şi poluantă ce aparţine trecutului, este mai oportun ca statul să o elimine treptat până în 2021, iar această sumă uriaşă de bani să fie alocată investiţiilor în energia regenerabilă, ieftină şi curată. Doar aşa România poate proteja sănătatea cetăţenilor săi şi mediul, pentru a fi în concordanţă cu angajamentele asumate de Europa şi România în temeiul Acordului climatic de la Paris”, susţine Alin Tănase, coordonator de campanii în cadrul Greenpeace România.
Toate termocentralele pe cărbune din România vor necesita modernizări pentru a se conforma noilor standarde de emisie mai restrictive, conform raportului Greenpeace “Noi standarde de emisii – O nouă realitate pentru sectorul energetic pe cărbune” . Totalitatea cheltuielilor estimate necesare conformării termocentralelor pe bază de cărbune din România însumează aproximativ 1,6 – 1,9 miliarde de euro (EUR). Conform raportului “Noi standarde de emisii – O nouă realitate pentru sectorul energetic pe cărbune”, totalitatea cheltuielilor estimate necesare conformării termocentralelor pe bază de cărbune din România însumează aproximativ 1,6 – 1,9 miliarde de euro.
[slideshow_deploy id=’24093′]