Câteva sute de vulcăneni au participat și în acest an la manfestările organizate de Primăria și Consiliul local al municipiului Vulcan, în cinstea sărbătorii Unirii de la 24 Ianuarie 1859. Evenimentul a avut loc aseară când, pe Bulevardul Mihai Viteazu, primarul Gheorghe Ile, viceprimarul Cristian Merișanu, numeroși consilieri locali, reprezentanți ai Administrației Publice Locale și Poliției Locare, împruenă cu ofițerii rezerviști din cadrul Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere ”Sarmizegetusa” din Valea Jiului, cu tinerii voluntari ai Subfilialei locale de Cruce Roșie de la Vulcan, elevi ai Colegiului Tehnic ”Mihai Viteazu” și al școlilor gimnaziale de pe raza Vulcanului și numeroși cetățeni au purtat în mâini făclii aprinse, în cadrul unei parade apreciate și aplaudate la scenă deschisă de alți numeroși cetățeni aflați pe marginea străzii.
Parada cu torțe de la Vulcan s-a încheiat într-o mare horă a Unirii, pe care toți cei prezenți au încins-o în jurul sensului giratoriu din centrul civic al municipiului Vulcan, în mediata vecinătate a Primăriei, după care participanții au fost invitați de Administrația Locală în Primărie, la o mică agapă frățească.
”Vulcănenii au fost din nou la înălțime. Numărul mare al celor ce au participat astăzi alături de noi la tot ceea ce a reprezentat modul nostru de a ne aminti de Unirea Principatelor Române, exprimă un adevăr simplu: respectul față de istorie, față de înaintașii noștri, nevoia de a ne exprima iubirea de patrie, sunt prezente în noi și ies la suprafață în astfel de zile, cum este și 24 ianuarie. Mulțumesc tuturor celor ce au fost astăzi prezenți la Cinematograful Luceafărul și pe Bulevardul Mihai Viteazul. Cu mic cu mare, au venit la întâlnirea noastră anuală, dedicată Unirii Principatelor Române”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Tot în cinstea Zilei Micii Uniri, la Cinematograful Luceafărul din Vulcan a rulat, în cursul zilei de ieri, cu titlu gratuit entru toți ce intereați, un film documentar având ca subiect rolul Micii Uniri și al colonelului Alexanru Ioan Cuza, în construirea României moderne.