Un medic din Sălaj folosește jocurile video pentru tratarea afecțiunilor oftalmologice
Laptopuri, tablete, smartphone-uri – acestea sunt doar câteva dintre device-urile pe care le utilizăm zi de zi la serviciu și în timpul liber. Folosite în exces, ele ne pot afecta vederea. Cu toate acestea, un medic oftalmolog din Sălaj ne demonstrează că, dacă e folosită corect, tehnologia modernă ne poate ajuta la recuperarea vederii.
Dr. Alexandru Dimitriu, medic oftalmolog la o clinică din județul Sălaj, a căutat timp de mai mulți ani soluții pentru tratarea ambliopiei. Numită și boala ochiului leneș, aceasta e caracterizată prin performanța slabă a unui ochi. În urma cercetărilor sale, a descoperit în SUA o serie de softuri cu exerciții sub forma unor jocuri video, cu ajutorul cărora a dezvoltat o metodă unică de terapie vizuală. Din 2010 până în prezent, zeci de pacienți și-au recuperat vederea la clinica sa prin intermediul exercițiilor pleoptice și ortoptice computerizate.
Între 2% și 5% din întreaga populație a lumii a fost diagnosticată cu ambliopie, o afecțiune răspândită, mai ales, în rândul copiilor. Ambliopia este o afecțiune tăcută, care nu transmite simptome ușor de sesizat ca în cazul altor boli. Copilul cu ambliopie nu realizează că nu vede bine cu un ochi. Astfel, creierul ignoră imaginile de la nivelul ochiului cu probleme și percepe numai imaginile de la ochiul sănătos.
Ambliopia poate fi recuperată complet dacă este depistată și diagnosticată la timp. De cele mai multe ori, copiii nu își dau seama de problemele cu care se confruntă, nu le pot transmite părinților și, astfel, nu ajung la un consult oftalmologic.
Mai multe informații despre metoda de recuperare a vederii prin exerciții computerizate, găsiți în comunicatul atașat.
Pentru alte detalii vă stăm la dispoziție:
Daniela Fizeșan, psiholog specializat în Tratamentul Ambliopiei: 0735.515.727
[slideshow_deploy id=’36590′]
« Energeticienii de la termocentrala Mintia continuă protestul (Știre anterioară)
(Următoarea știre) Ministrul Energiei ajunge la Mintia »