Apa de la robinet, din Valea Jiului, este certificată drept o apă de cea mai bună calitate
Ultimele analize de laborator efectuate în Valea Jiului, la toate sursele de alimentare cu apă potabilă gestionate de operatorul regional Apa Serv Valea Jiului, confrmă faptul că apa potabilă livrată locuitorilor din toate cele 6 localități ale regiunii este nu doar corespunzătoare din punct de vedere calitativ, dar este și una dintre cele mai bune ape potabile de care au parte oamenii, de la nivelul întregii țări.
Calitatea apei potabile este analizată cu atenție, în mod constant, în laboratoaele de specialitate ale Apa Serv Valea Jiului, autorizate pentru efectuarea analizelor privind desemnarea parametrilor fizico-chimici și bacteriologici ai apei din rezervoarele destinate alimentării populației și agenților economici. ”Efectuăm astfel de analize cu o ritmicitate constantă, de obicei săptămânală, dar atunci când este cazul facem astfel de analize ori de câte ori este nevoie. În mod special, în perioada de primăvară, atunci când turbiditatea apei este de obicei mai mare, din cauza ploilor și a topirii zăpezilor, intensificăm analizele de laborator și luăm imediat acele măsuri tehnice pentru ca apa pe care o livrăm beneficiarilor noștri să fie una potabilă, în limitele admise ale modificărilor ce țin de diversele sale componente”, explică Costel Avran, director general al Apa Serv Valea Jiului.
Spre exemplu, în ultima perioadă de timp, cu toate că turbiditatea apei a fost una crescută aproape la toate sursele de captare a apei, datorită tratării acestora cu reactivi de calitate în stațiile de tratare, în mod special la Valea de Pești și Jieț (acolo unde stațiile de tratare a apei au fost modernizate la standarde europene în materie), analizele de laborator nu relevă nici o modificare anormală a parametrilor calitativi ai apei potabile livrate beneficiarilor.
Mai mult, e bine de știut faptul că apa potabilă din Valea Jiului, comparativ cu cea de care beneficiază locuitorii din alte zone ale țării, este o apă fără nitriți, fără impurități și cu un nivel scăzut al pH-ului, caracteristici care o aproprie de standardele apei îmbuteliate, la costuri însă mult mai mici. ”Ne bucurăm când primim, în mod special din partea celor care vin din alte părți și consumă apă de la robinet din Valea Jiului, aprecieri pentru calitatea acesteia. Nu vă ascund că ne preocupă în mod permanent asigurarea calității apei, așa cum ne preocupă asigurarea acesteia, 24 de ore din 24, pentru beneficiarii noștri”, mai spune Costel Avram.
Acesta recunoaște însă că, în mod evident, în special în perioadele cu vreme rea, atunci când turbiditatea apei brute captate crește, și costurile de tratate a acesteia cresc corespunzător.
[slideshow_deploy id=’19661′]