Punct de sacrificare în Valea Jiului
DSVSA Hunedoara a autorizat „abatorul” din incinta Pieței Centrale Petroșani. Punctul de sacrificare va funcționa pe perioada sărbătorilor pascale și va deservi toată Valea Jiului.
Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentară Hunedoara au deschis punctul de sacrificare a mieilor din cadrul Pieţei Centrale Petroşani, după ce au verificat unitatea și s-au asigurat că respectă normele de igienă și siguranță alimentară. Producătorii care vor să vândă miei în restul piețelor agroalimentare din localitățile regiunii ar trebui să sacrifice animalele la Petroșani. „Am avut o serie de solicitări de la DSVSA Hunedoara pe care le-am îndeplinit. Am igienizat punctul de sacrificare și nu sunt probleme, îndeplinim toate condițiile. În mod normal, producătorii ar trebui să sacrifice la noi animalele și apoi să-și desfacă produsele în piețe, dar cu respectarea unor condiții de transport. Avem comercianți care s-au aliniat cerințelor”, a declarat Sorin Crețu, șeful Administrației Piețelor Petroșani. DSVSA Hunedoara a mai autorizat în judeţ alte cinci centre de sacrificare a mieilor. Acestea funcționează în oraşele Deva, Hunedoara, Orăştie, Brad şi Simeria. Pe de altă parte, deja mai mulţi crescători de ovine au anunţat că îşi vor desface produsele la Petroşani și în restul piețelor din Valea Jiului.
[slideshow_deploy id=’17636′]